Karadavi tüm Mısır halkını sokağa çağırdı

Karadavi tüm Mısır halkını sokağa çağırdı

Darbeci Mısır Yönetiminin barışçıl göstericilere karşı gerçekleştirdiği vahşi katliam ile ilgili açıklama yapan Yusuf El-Karadavi, tüm Mısır halkını darbeciler gidinceye kadar sokağa çıkmaya davet etti.

KATAR- İslam Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi, tüm Mısır halkını darbecilere karşı sokaklara ve caddelere dökülmeye çağırdı.
 
Mısır ordusunun gerçekleştirdiği katliam ile ilgili açıklama yapan Karadavi, "İsrail askerleri Mısır topraklarını işgal edip halkımızı öldürürken, darbeci ordu ve polisler keskin nişancılarla kendi halkını öldürüyor" ifadelerini kullandı.
 
El-Cezire Televizyonuna konuşan Kardavi, "Ordu, Mısır tarihinde ilk defa sivil halk tarafından seçilen cumhurbaşkanını darbe ile görevinden uzaklaştırıp, kendi halkına yönelik katliam gerçekleştirdi. Sisi`nin başını çektiği ordunun bugün gerçekleştirdiği katliamın bir benzeri Mısır tarihinde gerçekleşmemiştir" dedi.
 
Son olarak uluslararası kuruluşları gerçekleştirilen vahşet karşısında tüm adımları atmaya çağıran Yusuf El Karadavi, önümüzdeki Cuma günü tüm Mısır halkını meydanlara inmeye çağırdı.
(Sait Teşne-İLKHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.