Karakol yolu için köylüler mağdur ediliyor

Karakol yolu için köylüler mağdur ediliyor

Bingöl'ün Genç ilçesi Doğanevler Köyü Xêlan Mahallesi sakinleri, karakol yolu yapılacak diye arazilerine, bahçelerine zarar verildiğini, mezarlığın da kısmen tahrip edildiğini iddia etti.

BİNGÖL - Bingöl'ün Genç ilçesi Doğanevler Köyü Xêlan Mahallesi sakinleri, köy dışında yapılması gereken yeni karakolun neredeyse mahallelerinin içinde yapılmaya çalışıldığını, yeni karakolun yolu yapılacak diye arazilerine ve bahçelerine zarar verildiğini, mezarlığın da kısmen tahrip edildiğini iddia edip, duruma tepki gösterdi.


Yeni karakol yolunun içinden geçtiği arazinin kendisine ait olduğuna köylülerini şahit göstererek, konuşan Abdullah Yalın (70), "Köyümüzde yirmi yıla aşkındır karakol bulunmaktadır. Köyün dışında yapılacağı söylenen yeni karakol nerdeyse mahallemizin içinde yapılmaya çalışılıyor. Karakolun yapılmasına karşı değilim, fakat bir köy sakini olarak yeni karakolun yapılacağı yerden dolayı rahatsızım. Yeni karakolun yolu mahallemizin içinden geçiriliyor. Arazilerimiz, iskân yerlerimiz ve dikili ağaçlarımız bundan zarar gördü ve mezarlığımızın bir kısmı tahrip edildi. Bu mağduriyetimizi duyan hiç kimse yok. Tüm yetkililerden bu konuda duyarlı davranıp bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.


"Yeni yapılacak karakolun yolu ilk projedeki yerden götürülsün"
Yeni yapılacak olan karakolun yolu için değişikliğe gidildiğini iddia eden Yalın, "Yeni karakol için yapılan ilk projede karakola gidecek olan yol, köyün dışında görünüyordu, fakat projede bir değişiklik yapılarak, kendileri için daha masrafsız olanı tercih ettiler. Ve yolu köyümüzün içinden arazilerimize, ağaçlarımıza zarar vererek ve mezarlığımızın bir kısmını tahrip ederek götürmeye çalışıyorlar. Kendi rahatları için bizleri mağdur ediyorlar. Şayet karakolun yolunu ilk hazırlanan projedeki yerden götürmüş olsalardı, bütün bu mağduriyetleri yaşamamış olacaktık. Yolun tekrar ilk projedeki yoldan götürülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"Bu kabul edilebilecek bir durum değildir"
Köy sakinlerinden Mustafa Eser (76) ise, "Karakolu mahallemizin içine kurmaya çalışıyorlar. Bizler köyümüzü bırakıp nerelere gidelim. Yeni yapılacak olan karakolun yolu yapılıyor diye mezarlığımızın bir kısmını tahrif ettiler. Bu kabul edilecek bir durum değildir" şeklinde konuştu.


"Yeni karakolun mahallemizin içinde yapılmasını istemiyoruz"
Karakolun mahallelerinin içinde yapılmasını istemediklerini belirten köy sakinlerinden Ali Yoldaş (57), "Yolu arazimizden geçirerek su arkımıza, dikili ağaçlarımıza zarar verdiler. Mezarlığımızın bir kısmını tahrip ettiler. Ayrıca köyümüz, 1979'da Bakanlar Kurulunun yayınladığı genelge ile 'Afet Bölgesi' ilan edildi. 1990'da Bakanlar Kurulu karaıyla tekrar 'Afet Bölgesi' ilan edildi. O tarihten itibaren köyümüze yönelik hiçbir yatırım ve hizmet yapılmamıştır. Heyelan alanı olduğu rapor edilen bir yere nasıl oluyor da karakol yapımı için izin veriliyor, onu da anlamış değilim. Ayrıca yeni yapılacak olan karakolun yeri neredeyse mahallemizin içi sayılabilecek bir yerdedir. Bundan dolayı karakolun orada yapılmasını istemiyoruz" dedi. (Ahmet Cana-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.