Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlattı

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlattı

Geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görüşmenin detaylarını açıkladı.

Yaklaşık bir hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, görüşmeye ilişkin detayları açıkladı.

"Münakaşaya girmeden her konuyu gündeme aldık." ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, "Adaletin bir an önce kendi rayına girmesi gerektiğini ifade ettim kendilerine. Mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini de ifade ettim. Kendisi kesin bir ifade kullanmadı ama birtakım hazırlıklar içinde olunduğu intibaını ben açıkçası hissettim." dedi.

"Mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Bugün 150 bin civarında KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmış insan var. Ayrıca farklı kanaatlerle ceza görmüş veya itham altında insan var. Bunların içinde mahkemeye gidip masum olduklarını ispat edip görevlerine dönemeyenler var.' dediğini aktaran Saadet lideri, "Başka işle uğraşamıyorlar. Bunun üstesinden gelinmesi lazım, bunu yapacak olan sizsiniz, bu af yoluyla da olabilir. Kendiniz birtakım çalışmalar yapıyorsunuz, bu mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var.' dedim. Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibaı bende doğdu." ifadelerini kullandı.

"Suriye konusunu da ele aldık"

Suriye konusunda da düşüncelerini Erdoğan'la paylaştığını söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı kendisi şahsen görüşmeyebilir ama Esad'la doğrudan bir temas kurulması lazım. ABD, PKK'ya on binlerce TIR silah yardımı yapıyor. Bu bizi endişelendiriyor. Bu ancak Esad'la görüşerek çözülebilecek bir konu. Sadece Suriye değil Lübnan, Ürdün ve İran da bu işin içinde olmalı. Diğer ülkeler de olmalı ama ABD olmamalı. ABD problemi çözmez, büyütür. Benim anladığım kadarıyla sayın Cumhurbaşkanı böyle bir tavrı kendisinin de artık kabul ettiği, zaten Çankaya görüşmeleri neticelendi. Suriye'de kanlı çatışmalar olmuş. Kimisi anne, babası, kimisi çocuklarını kaybetmiş. Bunları uzlaştırmak kolay değil. Belli süreye ihtiyacımız var".

"Diğer liderlerle de görüşeceğim"

Önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i, parti kurma hazırlığında olan eski bakan Ali Babacan’ı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edeceğini belirten Karamollaoğlu, ülke meselelerine dair çözümleri görüşeceğini ifade etti. Türkiye’deki kutuplaşmanın çözümünün kucaklaşmaktan geçtiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Adalet problemi var. Bu problemi yeni kurumlar çözmez, iktidarın tavrı belirler. Bizim prensiplerimiz, değerlerimiz açıktır. Biz rüşvete, israfa ve yolsuzluğa karşı çıkarız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.