Karantinaya alınan kırsal mahallelerdeki yetiştiriciler olumsuz etkileniyor

Karantinaya alınan kırsal mahallelerdeki yetiştiriciler olumsuz etkileniyor

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, Coronavirus salgını nedeniyle karantinaya alınan kırsal mahallelerdeki yetiştiricilerin olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Bugüne kadar 4 ilçede, 4 mahallenin Coronavirus salgını nedeniyle karantinaya alındığını hatırlatan Akın, İl dışından gelen vatandaşların köylere gitmeden önce karantina şartlarına uymaları ve 14 günlük süreyi evlerinde kendilerini izole etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu tedbirlere uyulmadığı takdirde kırsal da üretim yapan yetiştiricilerin köy karantinaya alındığı için olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Akın, böyle zor süreçlerde üretime daha fazla ihtiyaç olduğu için dışarıdan gelen vatandaşların duyarlı olmaları ve kırsal mahallelere gitmemeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

“Önemli olan herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesidir”

Akın, “Bildiğiniz üzere ülke olarak birçok afet yaşadık zor süreçlerden geçiyoruz. Bu süreçlerden biri olan Covid 19 salgını ile de yaklaşık bir aydır mücadele veriyoruz. Ülkemizin bu süreci gerek sağlık çalışanlarımızın zaman gözetmeksizin gayretli bir şekilde çalışmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bakanımızın gerekli önlemleri zamanında alması ve halkımızın sabrı, kararlılığı ile çok iyi bir şekilde atlatacağımızı düşünmekteyim. Burada önemli olan herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesidir.” dedi.

“Böyle zor süreçlerde üretime daha çok ihtiyaç var”

Malatya’nın 4 ilçesinde, 4 mahallenin karantinaya alındığını hatırlatan Akın, şunları söyledi:

“Yetiştirici ve çiftçi temsilcisi olarak bizler, dışarıdan ilimize gelen vatandaşlarımızın, kırsala gelmeden önce karantina şartlarına uymaları, bu 14 günlük karantina sürecini kendilerini evlerinde izole etmelerini istiyoruz. Öte yandan verdikleri taahhütlere uymayanların KYK yurtları, askeri hastane, açık cezaevi ve birçok buna benzer belirlenecek ve belirlenmiş yerlerde karantinaya alınmaları gerekmektedir. Çünkü bu tedbirlere uyulmadığı takdirde kırsal da üretim yapan çiftçilerimiz, yetiştiricilerimiz köy karantinaya alındığı için olumsuz etkilenmektedir. Böyle zor süreçlerde üretime daha fazla ihtiyaç olduğu için dışarıdan gelen insanlarımızın duyarlı olması ve kırsal mahallelerimize gitmemesi gerekli olup, bu kapsamda önlemler alınmalıdır.”

İLKHA


Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler