Kar’avi: Seçimlerin başarıyla yapılması için uygun ortam hazırlanmalı

Kar’avi: Seçimlerin başarıyla yapılması için uygun ortam hazırlanmalı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Fethi Kar’avi, tüm akil ve sorumluluk sahibi insanları seçimlerin başarıyla yapılmasını sağlayacak uygun ortamın oluşması için çalışmaya davet etti.

Kar’avi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şayet gerçekten de Filistin halkının tüm kesimlerini kapsayacak şeffaf ve özgür bir seçim yapma niyeti varsa Filistin sahasının buna hazırlanması gerekir.” dedi.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da insanları siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına almasını kınayan Kar’avi, siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmalarını ve aktivistlerin peşine düşülmemesini istedi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin işgal güçleri gibi Filistin akademisini hedef aldığını ve öğrencilerin eğitim hayatlarını aksattığını belirten Kar’avi, özellikle En-Necah, Birzeit ve El-Halil üniversitelerinde okuyan öğrencilerin hedef alındığına dikkat çekti.

Milletvekili Kar’avi, siyasi tutuklamaların Filistin halkının sırtına saplanmış zehirli bir hançer ve tedavi edilmesi gereken bir yara olduğunu, daha fazla kan kaybının Filistin halkının felaketine yol açacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.