Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Artvinliler Bitlis’te

Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Artvinliler Bitlis’te

​İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan, “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında bir heyet, Artvin'den Bitlis’e geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan, “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamından Artvin’den bir heyet Bitlis’e geldi. Gelen heyet, Bitlis İl Kültür Müdürlüğü tarafından karşılandı. “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında gelen heyet, 4 gün boyunca Bitlis merkez ve ilçelerini gezecekler.

Uygulanan projeler hakkında bilgi veren Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu talimatıyla başlatılan Kardeş Şehirler Projesinin ikinci ayağını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Külekçi, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde başlatılan ‘Kardeş Şehirler Projesi’nin ikinci ayağındayız. Trabzon -Mardin arasında başlayan kardeşlik köprüsü çalışmamız, Bitlis ilimizin Artvin’e gelmesiyle devam etti. Artvin’de Bitlislileri uğurlamanın sevincini yaşarken, şimdide Artvin Bitlis’te. Kardeşlik köprüsünün en önemli ayağı Bitlis’te gerçekleştirilecek. Kadim şehir Bitlis’te, Artvinlileri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kardeş şehirler projemiz böylece daha çok anlam kazandı. Doğu Karadeniz’in en uçtaki bir ili olan Artvin ile Doğumuzun en güzel şehri olan Bitlis’te bu kardeşlik köprüsünün buluşması, bizim her alanda dayanışmamızı, kaynaşmamızı pekiştirecektir. Türkiye’nin birlik ve beraberliği sağlandığı ürece aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Bu gün Bitlis’in Artvin’de, Artvin’inde Bitlis’te olması bunu ispatlıyor. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çok önem kazanıyor. Hem Bitlis valisine, hem de Artvin valisine bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Artvin İl Kültür Şube Müdürü İhsan Aslan ise daha çok ortaöğretim öğrencilerini gezi gurubunda Bitlis’te ağırladıklarını, öğrenci gurubunun yeni bir il, yeni bir çevre, yeni, bir sosyal yaşantı alanı olması nedeniyle önemli olduğunu vurgulayarak, Doğu Karadeniz’in bir ilinin, Doğunun bir iliyle kaynaşmasının çok önem arz ettiğini ve takdire şayan olduğunu belirtti.

Bakanın talimatı ve valiliğin desteğiyle Artvin ve Bitlis illeri arasında kardeşlik köprüsü projesini başlattıklarını dile getiren Bitlis İl Kültür Müdürü Ramazan Gencan, şunları söyledi: “Bakanın talimatı ve valiliğin desteğiyle Artvin ve Bitlis illeri arasında, ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’ni başlattık. İki hafta önce ilimizden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir heyet, Artvin’i ziyaret etti. Artvin’in doğasını, tarihini, kültürünü keşfettiler. Beraber o güzellikleri yaşadılar. Akabinde aynı şekilde biz Artvin heyetini ilimizde misafir ediyoruz. 4 gün boyunca inşallah onları Bitlis’in güzelliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Bitlis yedi bin yıllık bir tarihi mirasa sahip. Doğası, kültürü, sanattı, ilmi bütün güzellikleriyle bir müze şeklinde. İnşallah arkadaşlarımıza dört gün boyunca bu güzellikleri yaşatacağız.”

İLKHA
 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler