Karlıova Belediyesinden ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti

Karlıova Belediyesinden ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti

​Bingöl'ün Karlıova İlçe Belediyesi, farklı noktalarda ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti sunmaya başladı.

Karlıova Belediyesi, ilçenin 4 farklı noktasında vatandaşların internet hizmetinden yararlanabilmeleri için ücretsiz Wİ-Fİ istasyonları kurdu.

2016 Yılında Kalkınma Ajansı tarafında kabul edilen ücretsiz Wİ-Fİ projesi, belediye tarafında yapılan çalışmalar sonucunda ilçenin dört farklı noktasında hizmet vermeye başladı.

İlçede internetin ücretsiz olduğunu duyan gençler, erişim noktalarına giderek telefonlarında internete bağlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, "Genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimizin maddi desteğini üstlenmek bizleri mutlu ediyor. Çağımız, bilgi çağı olup iletişimin ve haberleşmenin önemli olduğunu düşündüğümüz için böyle bir hizmet vermeye planladık. Yaptığımız bu internet erişimini, gençlerimiz ve halkımız olumlu yönde kullandığı takdirde, iyi şeyler olacağına inanıyoruz." dedi.

Bingöl, ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinin Fatih Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, çarşı merkezi ve okulların bulunduğu dört farklı noktada çembersel bir şekilde aktif hale getirildiğini aktardı.

Wİ-Fİ istasyonlarının iklim koşullarına karşı duyarlı olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını belirten Bingöl, "200 ile 500 kişi arası bağlantı sağlayabilecek. Gençlerimizden beklentimiz; internet erişimini araştırmaya yönelik, günlük ihtiyaçlara yönelik, kültür ve spor gibi araştırmalar yapmasına yönelik kullanmalarını bekliyoruz." dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.