Karlıova Devlet Hastanesinde hastaya bakılmadı iddiası

Karlıova Devlet Hastanesinde hastaya bakılmadı iddiası

Bingöl'ün Karlıova Devlet Hastanesine getirdiği oğluna bakılmadığı ve erken müdahale edilmediği için apandisitinin patladığını iddia eden Ömer Örnek, doktorlardan şikayetçi oldu.

BİNGÖL - Bingöl’ün Karlıova ilçesi Ilıpınar (Çemre)Köyü’nden gelen Ömer Örnek adlı köy sakini, rahatsızlanan oğlu Ramazan Örnek’e Karlıova Devlet Hastanesinde bakılmadığı ve erken müdahale edilmediği için apandisitinin patladığını iddia etti.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Örnek,  “26 Nisan 2013’te çocuğumu Karlıova Devlet Hastanesine getirdim. Dr. Gülhan Karakaya çocuğumu muayene etti ve bir sıkıntısı olmadığını söyleyip geri gönderdi. Ertesi gün evde çocuğumun durumu kötüleşince, tekrar doktora getirdim. Acil Servis’te Dr. Filiz Aktaş çocuğa hiçbir müdahaleden bulunmadan servise yatırdı.3 gün hastanede yatan çocuğumun ağlaması ve sancıları durmadığı için, Bingöl Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesine sevk edildi. Orada çocuğuma apandisit patlaması teşhisi konuldu. Hemen ameliyata aldılar. Apandisit patlaması sonucu bağırsaklarda üç yerde apse(iltihap) oluşmuş ve çocuğum ölümden dönmüştür. Çocuğumun durumu iyiye gitmediği için, Erzurum Atatürk Üniversitesine götürdüm. Tedavisi halen devam etmektedir ve durumunda herhangi bir değişiklik yoktur” dedi.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dr. Gülhan Karakaya ise, suçlamaları kabul etmeyerek, ”Hasta karın ağrısı şikâyeti ile bana geldi. Bağırsaklarda iltihaplanma sonucu cbc, gap ve tiy istendi. Damar yolu açıldı ve hastaya Acil Servis’te serum takıldı. Normal olan hastanın şikâyetinin devam etmesi sonucu, yatışı önerildi, fakat hasta yakını bunu kabul etmedi. Ertesi gün tekrar başka doktora başvuran hasta ve hastaya bakan doktor konuyla ilgili bana danıştı. Tekrar yatış verdik. Damar yolunu açtık, ama imkânlarımız olmadığı için hastayı Bingöl’e sevk ettik” şeklinde konuştu. 

 

Mağdur olduğunu iddia eden hasta babası Örnek’in şikâyeti üzerine konuyla ilgili araştırma yapılacağı ve şunda raporlu olan Dr. Filiz Aktaş’ın da dinlenilmesinin ardından soruşturma başlatılacağı öğrenildi.(Bülent Temiz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.