Karlıova’da bayrama hüzün hakim video-foto

Karlıova’da bayrama hüzün hakim video-foto

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 6-8 Ekim’de yaşanan saldırılar sırasında katledilen şehitlerin mezarları sırasında hüzün hâkimdi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde geçen yıl yaşanan Kobani bahaneli 6-8 Ekim saldırılarında katledilen Cengiz Tiryaki, Fethi Yalçın ile trafik kazasında vefat eden KAR DER Başkanı Murat Akansu’nun hüznü hakimdi.

Bayram namazı sonrası Karlıova ilçe merkez mezarlığında buluşan KAR DER gönüllüleri ve HÜDA PAR üyeleri geçtiğimiz Mart ayında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden KAR DER Başkanı Murat Akansu’nun mezarını ziyaret ettiler.

Mezarlık ziyaret sonrası, merhum Akansu’nun evine giderek tekrar başsağlığı dileyen heyet, daha sonra 6-8 Ekim saldırılarında PKK’liler tarafında katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’nın kabirleri ziyaret için Sertmekaya köyüne gittiler.

Katledilenlerden Cengiz Tiryaki’nin ailesiyle buluşarak mezarı başında Tiryaki için dua ederek Yasin-i Şerif okuyan dava arkadaşlarını bayramın ilk günü sabahın erken saatlerinde yanlarında gören Şehit Cengiz Tiryaki’nin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Tiryaki’nin oğlu Muhammet Taha Tiryaki’yi kucağına oturtarak seven HÜDA PAR ilçe Başkanı Yavuz Bingöl’ün duygulandığı gözlerden kaçmadı.

Buruk bir havada geçen Cengiz Tiryaki’nin ziyareti sonrası Fethi Yalçın’ın mezarını ziyaret için Karlıova Kale mahallesinde ki mezarlığa giden kalabalık heyet, burada da Fethi Yalçın’nın kabri başında Yasinler okuyarak dua ettiler.

Kabir ziyareti sonrası Fethi Yalçın’ın evine giden dava arkadaşları, ailesi ve akrabaları aileye başsağlığı dilerken, dava arkadaşlarının hüznü ve duygu yoğunluğu içinde gözyaşı dökmeleri gözlerden kaçmadı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.