Karlıova’da fırtınadan dolayı hayat felç oldu

Karlıova’da fırtınadan dolayı hayat felç oldu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle devrilen elektrik direkleri ve kopan tellerden dolayı ilçeye iki gündür elektrik verilemiyor.

İki gündür  elektrik kesintisinin devam ettiği Karlıova ilçesinde kesinti nedeniyle ilçede içme suyu sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar, yoğun kar yağışı ve fırtınalı havada ilçede bulunan çeşmelerden kovalarla evlerine su çekiyor.  

İlçeye her kar yağışı ve yağmurdan sonra elektriklerin kesildiğini dile getiren ilçe sakinleri sık sık yaşanan soruna tepki göstererek kalıcı çözüm bulunmasını istediler.

Öte yandan ilçe merkezinde 10 adet elektrik direği devrilirken çok sayıda elektrik direğinin de teli koptu. İlçede bulunan AKSA(FEDAŞ) çalışanları sorunu gidermek için Bingöl merkezden yardım isterken, ilçede elektrik işi ile uğraşan bazı esnafların da tellerin onarımı için AKSA elektrik çalışanlarına yardım ettiği görüldü.

 Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle İlçeye bağlı bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, Özel İdare ekipleri önceliği acil ve hastası olan köylere vererek çalışmalarını hızlandırdı.

Kar nedeniyle İlçe merkezinde kapanan mahalle yolları ise belediyeye bağlı ekipler tarafından açılmaya çalışıldı.

Karlıova ilçesinde elektrik kesintisinden dolayı servis dışı kalan GSM şebekesi ise akşam saatlerinde gelmeye başladı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.