Karlıova'da Mescid-i Aksa’ya destek açıklaması

Karlıova'da Mescid-i Aksa’ya destek açıklaması

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskı ve saldırıları yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Karlıova'da faaliyet yürüten STK’ların düzenledikleri basın açıklamasıyla Siyonist işgalcilerin, Kudüs’te Müslümanları katledip Harem-i Şerif’i ibadete kapatmasını kınadı.

Cuma namazı çıkışı Karlıova Dörtyol’da bir araya gelen STK’lardan Karlıova TÜGVA Temsilciliği, Kar-Der, İHH ve Semerkand tarafından organize edilen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Karlıova İHH Başkanı Abdullah Sevim Kulfani, Siyonistlerin İslam coğrafyasındaki her işgalin, her ayrılığın, her fitnenin içinde olan, şer odaklarının fikir babası, hatta İslam coğrafyasındaki büyük fitnelerin, ayrılıkların yegâne sebebi olduğunu söyledi.

Siyonistlerin, son birkaç aydır da barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa’da gösterdiğine işaret eden Kulfani, "Zulmün kaynağı, kahrolası İsrail duysun ve bilsin ki! Mescid-i Aksa gönüllerin Rab ile buluştuğu, müminlerin ilk kıblesidir. Bizim için böylesine kutsal bir mekânda, ezanın yasaklanması, mescid avlularında güpegündüz Filistinli Müslüman kardeşlerimizin şehit edilmesi, 1967’den itibaren bu yana, ilk kez Cuma namazı kılınmasına Mescid-i Aksada engel olunması, İsrail zulmünün, giderek artan alçaklığına bir örnektir. Kardeşlerimize ve İslam’a yapılan zulme hep hak için, adalet için ve mazlumlar için, hiçbir fedakârlıktan, hatta canımızı bile feda etmekten çekinmeyeceğimizin görüntüsüdür. Kudüs, ümmetin kalbidir. Bingöl, Karlıova, Halep, Bağdat, Sana, Kabil tüm İslam şehirleri bu bedenin birer uzvudur." dedi.

Kulfani, "Allah, şahit olsun ki hak adına, İslam adına, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içiniz. Bunu halkımız ve tüm Dünya bilsin ki! Ümmet coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail doğrudan yâda dolaylı olarak vardır. Allah'a karşı asi, peygamberlerine karşı hain, komplocu ve Kur-an diliyle lanetlenmiş Siyonist bir zihniyetten beklenen ancak budur.
Biz Karlıovalı Müslümanlar olarak, İsrail terör devletine emperyalist güçlere ilan ediyoruz ki Filistin’den Suriye’ye, Myanmar’dan Yemen’e kadar zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz, direnişlerinde yalnız değiller ve Müslümanlar ancak kardeştirler ilkesi bizim için her şeyden önemlidir. Bugün yaralı olabiliriz, bugün kanlarımız akıtabilir bilinmelidir ki nice ölmeyecekleri öldüren, nice komadakileri dirilten Allah’tır. Ve Allah bu ümmete bir gün yürü diyecektir. Ve Kur'an’ın diliyle: Allah bir gün nurunu tamamlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Filistinli Müslümanlara dualar yapıldı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.