Karlıova'da sıcaklıklar hayvanları da vurdu

Karlıova'da sıcaklıklar hayvanları da vurdu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aşırı sıcaklardan etkilenen hayvanlar, hastalıklarla boğuşuyor.

Tüm ülkeyi kavuran aşırı sıcaklar Karlıova'da hayvancılığı vurdu. Uzun yıllar sonra termometrelerin 30 derecenin üzerini gösterdiği Karlıova'da binlerce hayvanın sarılık hastalığına yakalandığı belirtildi.

Karlıova Borhane bölgesindeki dağlarda hayvancılık yapan Fikret Kızıltoprak, yıllardır Diyarbakır’dan Karlıova ilçesine hayvanlarını getirerek burada besicilik yaptığını ve ilk defa Karlıova ilçesinde bu derecedeki sıcaklıkları gördüğünü ifade etti. Yaklaşık 500 hayvan sahibi olan Kızıltoprak, aşırı sıcaklardan dolayı her gün yaklaşık on hayvanının sarılık hastalığına yakalandığını ve bundan dolayı büyük zarara uğradığını söyledi.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinden 25 nüfuslu üç ayrı aile ile birlikte gelen Kızıltoprak, “Karlıova’ya iklim şartlarının müsait olmasından dolayı geliyorduk. Yaklaşık on yıldır bu ilçede hayvancılık yapıyorduk. Karlıova ilçesi hayvancılığa müsait bir ilçe olduğundan dolayı hayvanlarımız hem kilo bakımından hem de boy bakımından gelişim sağlıyordu. Ancak bu yıl kuraklık belirdi. İlk defa Karlıova’da böylesi aşırı sıcaklıkları gördük. Aylardır yağış yok bu bölgenin hayvanları bu sıcaklıklara alışık değil. Bu nedenle hayvanlarımız sarılık hastalığına yakalanıyor.” diyerek büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı.

Her gün 100 TL ilaçlara veriyoruz!

Yaşanan hastalıklardan dolayı hayvanlarına her gün yaklaşık yüz liralık ilaç aldıklarını ifade eden Kızıltoprak, büyük zorluklarla sürdürdükleri hayvancılıkta böyle giderse zarar edeceklerini dile getirdi.

Hayvancılığın son dönemlerde gerilediğine dikkat çeken Kızıltoprak, devletin hayvancılığa daha büyük teşvikler getirmesinin önemine vurgu yaptı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.