Karlıova'da uyuşturucuya geçit vermeyecekler

Karlıova'da uyuşturucuya geçit vermeyecekler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gençlerin uyuşturucu maddeye yönelmelerine tepki gösteren bir grup gönüllü basın açıklaması düzenledi.

BİNGÖL - Karlıova'da uyuşturucu madde bağımlılarının artması ve gençlerin sık sık uyuşturucu nedeniyle cezaevine girmesi duyarlı bazı STK'ları ve vatandaşları harekete geçirdi. Gönüllüler, gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacak.
Karlıova'da bazı duyarlı vatandaşlar ile çeşitli STK temsilcilerinin bulunduğu bir grup ilçede yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek amacıyla Dörtyol mevkiinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasından grup "Uyuşturucuya Geçit Vermeyeceğiz" yazılı bir afiş astı.

Gönüllüler adına basın açıklamasını Cengiz Bingöl yaptı. Karlıova'da uyuşturucu kullanımının arttığını ifade eden Bingöl şu açıklamalarda bulundu: "İlçemizde madde bağımlılığının seyrinde son zamanlarda artış yaşanmakta olup, madde bağımlılığı yüzünden gençlerimiz hiç hak etmedikleri yaşam koşullarına doğru sürülmekte,aileler büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar.

Bizler Karlıova'da yaşayan ve gençlerimizi önemseyerek bir araya gelen her kesimden insanlar olarak oluşturduğumuz çalışma grubuyla madde kullanımıyla etkin mücadeleden sosyal yozlaşmaya kadar uzanan geniş bir yelpazede özellikle gençlerimiz için ciddi bir risk faktörü olarak karşımızda duran böylesi etmenler karşısında etkin mücadele yapabilmeyi hedeflemekteyiz.İlk etapta basın açıklaması ve bilgilendirme çalışmaları gibi etkinliklerle ilçemizde yaşamakta olan tüm gençlerle bir araya gelerek başlayacak olan çalışmalarımızda ikinci olarak ailerle bir araya gelerek bu anlamda bilgilendirici çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz."

İlçedeki STK'lara ve kamu kurumlarına seslenen Bingöl, "Bizler buradan şehrimizde var olan tüm sivil toplum kuruluşlarına,siyasi partilere,derneklere,sendikalara,meslek odalarına,Karlıova Kaymakamlığına,Karlıova Belediye Başkanlığına,Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğüne,Karlıova Jandarma Komutanlığına bu süreçte birlikte çalışma çağrısını yapmaktayız.Madde kullanımı ve sosyal yozlaşma ilçemizdeki tüm gençlerimiz için çok ciddi bir risktir ve ancak birlikte mücadele ederek bunun karşısında durabiliriz"dedi.

Basın açıklamasından sonra kalabalık sessizce dağıldı.(Bülent Temiz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.