Karne notuyla öğrenciyi değerlendirmemek lazım

Karne notuyla öğrenciyi değerlendirmemek lazım

Yaklaşan yaz tatili ve öğrencileri saran karne heyecanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü, tatilde yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Yaz tatilinde aile ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hilvan İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, karne notuyla öğrencilerin değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Öğrencinin başarılı veya başarısız olması karne notuna bağlantılı olmadığını belirten Turğut, "Karne notuyla öğrenci değerlendirmemek lazım. Nitekim çoğu öğrenciyi notları yüzünden başarısız görmüş ama sonraki yıllarda büyük bir atak yaparak hem dünyaya hem de insanlığa büyük katkıları olmuştur. Karne notu sadece öğrencinin başarısı için tek bir ölçüt değildir." dedi.

Turğut, "Her ailenin kendisine göre şartları vardır aile fazla öteye gitmeden realist davranarak kendilerine bir tatil programı yapmaları gerekiyor. Çocuk karneyi getirdiğinde onun incelenmesi lazım.  Çocuk nerde aksaklık göstermiş hangi derslerde aksaklık göstermiş bunu güzel bir şekilde çocukla konuşulması gerekiyor ve kendisine düşen hataları mutlaka giderilmelidir. Çocuklar mutlaka aileleriyle vakit geçirmeleri gerekiyor. Okul döneminde iş güç ve son derece hayat hızlı gelişiyor. Özellikle bayanlar ev ziyaretlerinde çocuklarını da kendileriyle birlikte götürmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklar sokaklarda başıboş bırakılmamaları gerekiyor. " diye konuştu

Karnenin kötü olmasının dünyanın sonu olmadığını belirten Turğut, "Veli çocuğu bağrına basmalıdır. Çünkü siz o çocuğa şiddetle davrandığınız zaman o çocuğun geleceğine hiç de onarılmayacak, onarılması mümkün olmayan davranış bozukluğuna neden olabilir." ifadelerini kullandı.

"Çocukları Kur’an Kurslarına gönderelim"

Turğut, "Çocuklar Kur’an Kurslarına gitmelidir bunun dışında Halk Eğitimler bünyesinde açılan geleneksel sanatlar, remodern sanatlar çocukları yaş grubuna göre resim, müzik gibi kurslarına da gidebilirler. Diyanet’in Camii ve Kur’an kursu programları da son derece önemlidir ve böylece çocuk iyi bir moral depoladığı zaman bir dahaki eğitim ve öğretim yılına son derece hazırlıklı gireceği aşikardır." şeklinde konuştu.

"Alınan Karne hepimizin karnesidir"

"Aslında alınan karne hepimizin karnesidir" diyen Turğut, daha sonra şunları kaydetti: "Milli eğitim müdürünün, okul müdürünün, öğretmenin, velinin ve bulunduğu sosyal çevrenin karnesidir. Sadece o karnenin bütün suçunu öğrenciye yüklemek yanlış bir tutum olur. Bulunduğu çevre itibariyle zaten başarıysa bu hepimizin başarısıdır. Başarısızlıkların mutlaka altındaki nedenler iyi araştırılması gerekiyor. Özellikle kendi ailevi özelliklerinden okuldaki eksikliklerden veya kendi kişisel rahatsızlıklardan kaynaklanan bazı nedenler olabilir bunu iyi tahlil edip ona göre öğrenciye davranmak gerekiyor."

Öğrencilerin bilgisayar ve telefon kullanmalarının takip edilmesi gerektiğini belirten Turğut, Bir veli çocuğunu İmam Hatibe göndermişse çocuğuna İmam Hatipte neler öğretilmiş bunu merak etmesi lazım. Aileler belli vakit namazlarını çocuklarıyla birlikte eda edebilirler ve bu sayede eğitim ve öğretim yılı boyunca neler yaptığını deneyebilir. Eskiden öğrenci davranışlarını bozan şeyler dıştandı şu anda artık cebimize kadar girmiş. Öğrencilerin özellikle cep telefonu, bilgisayar gibi alışkanlıklarının önüne geçebilmek için çocuğu sosyalleştirmek lazım yaz tatilinde aileler mutlaka birbirleriyle ilişkilerini koparmamaları gerekiyor." ifadesini kullandı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.