"Karneni getir kitabını götür" kampanyasına büyük ilgi

"Karneni getir kitabını götür" kampanyasına büyük ilgi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geleneksel "Karneni getir kitabını götür" kampanyasına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır´ın Bismil ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıldır sürdürülen "Karneni getir kitabını götür" kampanyası yoğun ilgi görüyor. Karnelerini alan öğrenciler, kampanya kapsamında kitaplarını almak için ilçe milli eğitim müdürlüğüne koşuyor.

Önemli Kitap Projesi
Burada "100 Temel Eser”, ”Dünya Klasikleri” ve Bismil’de eğitim gören öğrenciler tarafından yazılan “Genç Beyinler Yeni Fikirler” adlı kitabında yer aldığı standı gezen öğrenciler, başarı şartı aranmadan, gösterdikleri karneleriyle hediyelerini alıyor. Ayrıca her öğrenciye kitapların yanı sıra birer kalem de hediye ediliyor. Kampanyayla şimdiye kadar öğrencilere 40 bin kitap hediye edilirken, bu dönem de 10 bin kitabın dağıtılması hedefleniyor. Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, iki yıl önce ilçede göreve başladığında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla projeyi başlattığını söyledi.

Kampanyayı bir defaya mahsus planladıklarını ancak aynı yılın ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadıkları halde öğrencilerin kitap almak için geldiğini ifade eden Ak, öğrencilerin kitap okuma istekleri karşısında kampanyayı her dönem düzenleme kararı aldıklarını anlattı.

Ak, "Amacımız çocuklarımızı kitapla buluşturmak, yarınlarımızın teminatı gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak. Çocuklarımızı okutuyoruz. Çocuklarımızın eline silahın, taşın, tehlikeli cisimlerin yerine kitap ve kalem yakışıyor." diye konuştu.

Çocuklarımız Sahip Çıkacağız
Çocuk ve gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Ak, sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen şer odaklarının farkında olduklarını dile getirdi. Ak, şunları kaydetti:

"Milletini, vatanını, ailesini seven, topluma faydalı bireyler, bilimi insanlığa faydalı şekilde kullanabilecek bir gençlik, bir Asım´ın neslini kazanmak istiyoruz. Türkiye´nin, bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barışımız, demokrasi kültürünün oturması, yerleşmesi için çocuklarımızın ellerine kitap vermek zorundayız. Bunun uğraşında olmak zorundayız. İçeriden ve dışarıdan şer güçleri, terör örgütleri, bu gençlerin beyinlerini yıkayarak, ellerine tehlikeli maddeler maalesef veriyor maalesef. Biz de bu anlamda çocuklarımıza sahip çıkacağız."

Okumayan Öğrenci Kalmasın
Köy okullarında eğitim gören ve müdürlüklerine gelme imkânı bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini anlatan Ak, ilçedeki her öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceğini ifade eden Ak, "Amacımız her evde bir kütüphane oluşturmak. Müdürlüğe gelemeyene de biz kitabı götüreceğiz. Okumayan bir öğrencimizin kalmaması lazım. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, geleceğimize sahip çıkmıyoruz demektir." şeklinde konuştu.

Kitap okuma alışkanlığının, erken yaşta kazanılabildiğini vurgulayan Ak, "Çocuklarımızın kitap okumasını istiyoruz. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için eğitimde de milli seferberlik ilan etmemiz lazım." dedi.

Kampanyanın bir hafta devam edeceğini duyuran Ak, bu süre boyunca belirli saat aralıklarında kitap dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi. Ak, hayırseverlerin destekleriyle yürüttükleri kampanyayı sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

Kampanyanın, kitap alma imkanı bulunmayan öğrenciler için iyi olduğunu dile getiren öğrenci velileri Kampanyanın devam etmesini istediklerini, kitap gönderdikleri için hayırseverlere teşekkür ettiler. Bundan sonra da bize kitap gönderilmesini istediler. (İLKHA)
 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler