Kasaplardan hükümete çağrı: Fiyat artışını durdurun

Kasaplardan hükümete çağrı: Fiyat artışını durdurun

Büyükbaş canlı hayvanların fiyatında ciddi bir yükselişin olduğunu belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete dana eti fiyat artışını durdurma ve dana etini ithal etme çağrısında bulundu.

Büyükbaş et fiyatlarına gelen zamma bir tepki de Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar'dan geldi.

Kırmızı et kilogramının 140 ila 160 TL arasında satıldığı Batman’da, büyükbaş et fiyatlarının bir hafta içerisinde iki defa zam yediğini belirten Rüzgâr, danaları her gün daha pahalıya almak zorunda kaldıklarını söyledi. Rüzgar, hükümetin dışarıdan büyükbaş canlı dana ithal etmesi gerektiğini vurguladı.

"Dana üreticileri de denetlenmeli"

Hükümete çağrıda bulunan Rüzgar, "Hükümete, Tarım ve Orman Bakanına sesleniyoruz. Dana eti zamlarına dur deyin artık. Zincir marketlerini denetlediğiniz gibi dana üreticilerini de denetleyin. Dana üreticilerinin keyfi zam uygulamasına dur deyin artık. Her hafta bir veya iki zamla karşılaşıyoruz. Danaları ithal edin ve vatandaşları daha fazla mağdur etmeyin." dedi.

"Her hafta dana etine zam gelmesi manidar"

Daha önceki yıllarda bir veya iki kez zam yapılırken şu an her hafta birkaç zamla karşılaştıklarını vurgulayan Rüzgar şunları söyledi:

"Yaklaşık iki aydır hayvan yemlerinin fiyatları yerinde sayarken ve araba yakıtının düşmesine rağmen her hafta dana etine zam gelmesi manidardır. Biz kasaplar olarak günübirlik hayvan borsasında hayvanlarımızı alıp mezbahanede kestirip halkımıza sunuyoruz. Zamlı aldığımız zaman zamlı satmak zorunda kalıyoruz fakat bizler bu zamlardan rahatsız oluyoruz. Bir an evvel hükümetin bu konuya duyarlı davranmasını ve dana ithal etmesini istiyoruz."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.