Kastamonu Üniversitesinde akademisyenin Araplara yönelik ifadeleri tepki çekti

Kastamonu Üniversitesinde akademisyenin Araplara yönelik ifadeleri tepki çekti

Kastamonu Üniversitesi Türk Dili dersinin uzaktan eğitimi esnasında öğretim görevlisinin "Arapların daima Türkleri arkadan vurduğu" iddiaları ve Arapları "manyak bir toplum" olarak nitelemesi dersteki Arap kökenli öğrencinin tepkisini çekti.

Kastamonu Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğr. Gör. Semra Altıkulaç, öğrencilerine uzaktan eğitim verdiği esnada anlattığı konunun dışına çıkarak tarihteki Türk-Arap ilişleri hakkında yorumlarda bulundu.

Altıkulaç, "Türk tarihi boyunca Arapların Türklere faydasını hiç görmedik. Arapların bence kendilerine de faydası yok. Peygamber ölür ölmez ikilik çıkaran manyak bir toplum! Peygambere eziyet etmişler. Bizim (Türkler) kadar sahip çıkmamışlar. Bugün altın tuvaletlere ediyorlar ama dünyadaki Müslümanlar aç. Ben de Araplardan bize hiçbir fayda gelmeyeceğini bilen bir insanım." dedi.

Altıkulaç, Araplar hakkındaki iddialarına şunları ekledi: "Araplar… Bana Arap demeyin arkadaşlar.  Hakikaten tüylerim diken diken oluyor. Şimdiye kadar Araplardan Türklere bir fayda geldiğini görmedim. Bu kadar yıllık Türk tarihini okuduk falan. Tarihte bir örneği yok. Daima arkadan vurma, daima düşmanla bir olma. Bu da benim aynı dine mensup olduğum dindaşım. Ümmet anlayışı o yüzden bir şeye yaramıyor." ifadelerini kullandı.

Altıkulaç'ın Araplar hakkında sarf ettiği bu sözler üzerine Arap kökenli Abdulhamid adlı bir öğrenci, "Hocam üzerime alınıyorum, Araplar diyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Arap öğrenci dersi terk etmek zorunda kaldı

Gelen bu tepkinin üzerine Öğr. Gör. Semra Altıkulaç, "Abdulhamid sen bilirsin, tarihimiz Araplardan yediğimiz kazıklarla dolu olduğu için sen bilirsin, çıkabilirsin. 'Bu kazıkları yedik, olsun' diyemeyeceğim. Milletin bir evladı olarak buna susamıyorum." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Arap kökenli öğrenci, Altıkulaç'ın alaycı ve küçük düşürücü ifadelerine daha fazla dayanamayarak dersi terk etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler