Katar ABD’den 12 milyar dolarlık savaş uçağı alacak

Katar ABD’den 12 milyar dolarlık savaş uçağı alacak

Katar ABD ile yaptığı anlaşmada 12 milyar dolar değerinde F15 savaş uçağı alacak.

Katar Savunma Bakanlığı tarafından açıklamada, ABD ile yapılan anlaşmada 12 milyar dolar değerinde F15 savaş uçağı alınacağı belirtildi.

Anlaşmanın imza töreni için Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye'nin Washington'da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'le bir araya geldiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Anlaşmanın Katar'ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracağı" denildi.

Katar İle ABD'den Ortak Tatbikat

Katar Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ABD savaş gemisinin Doha'nın güneydoğusundaki Hamad Uluslararası Limanı'na ulaştığı belirtildi.

​Savaş gemilerinin, Katar Emirlik Deniz Kuvvetleri ile ortak tatbikata katılmak üzere geldiği kaydedildi. Tatbikatın başlama tarihi ve içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, Katar Emiri Donanmasından bir grup yetkilinin savaş gemilerindeki mürettebatı karşıladığı bilgisi de paylaşıldı.

Tatbikatın, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaklaşık 10 gün önce patlak veren krizden bu yana ilk ortak tatbikat olacağı ifade ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.