Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye askeri bölgenin güvenliği için önemli

Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye askeri bölgenin güvenliği için önemli

Katar Dışişleri Bakanı El Tani, Katar'a konuşlandırılmasına karar verilen Türkiye askerleriyle ilgili açıklamada bulunarak "Türkiye askerinin bölgenin güvenliği için Katar'a geldiğini" belirtti.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El Tani, Suudi rejimi öncülüğündeki komşu ülkelerin kendilerine yönelik baskıları nedeniyle dış politikasını değiştirme niyetinde olmadığını ve taviz vermeyeceklerini söyledi.

Doha'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan El Tani, "Dış politikamızın bağımsızlığından feragat etme niyetinde değiliz ve asla böyle bir niyette olmayacağız." dedi.

Suudi rejimi ve müttefik Arap devletlerinin kendileriyle tüm diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmesinin Katar'ı etkilemeyeceğini belirten El Tani, ülkesinin bu politikalar karşısında "sonsuza kadar hayatta kalacağını" ifade etti.

TBMM'den geçen tezkereyle Katar'a konuşlandırılmasına karar verilen Türkiye askerleriyle ilgili de konuşan El Tani, "Türkiye askerinin tüm bölgenin güvenliği için Katar'a geldiğini" belirtti.

El Tani, Katar tarafı olarak kendileriyle diplomatik ilişkileri kesmiş olmalarına rağmen Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) aralarında mevcut olan sıvılaştırılmış doğalgaz anlaşmalarına sadık kalacaklarını da sözlerine ekledi. Ekonomisi büyük oranda petrol ve doğalgaz ihracatına dayanan Katar'ın en büyük ihracat ortağının BAE olduğu biliniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.