'Katar Emiri Babasını Hapse Attırdı' İddiası

'Katar Emiri Babasını Hapse Attırdı' İddiası

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Katar'da, haziran ayında 18 yıldır tahtta olan babası Şeyh Hamid Bin Halife El Tani'den görevi devralarak Katar emiri olan Şeyh Tamim Bin Hamad el Tani'nin, babasıyla ettiği bir kavga sırasında babasına sil

Baba oğul arasında çıkan tartışmanın sebebinin, moda düşkünlüğüyle tanınan eski Kraliçe Şeyha Moza'nın olduğu iddia edildi.

54 yaşındaki Şeyha'nın dış gezilerde yaptığı fazla masraflarına sinirlendiği öğrenilen Katar'ın yeni emirinin, babasını tehdit etmek için havaya ateş açtığı öne sürüldü.

Emir Tamim'in odasından silah sesleri duyduktan sonra, odaya koştuklarını açıklayan ismini vermeyen kraliyet görevlileri, odaya girdiklerinde, Emir'in babası için 'tutuklayın' emri verdiğini ifade etti. İsrail'de bir şarap fabrikası olan Şeyha'nın son yaptığı Tel Aviv gezisine tepki gösteren genç emir, babasının bilinmeyen bir bölgede tutuklanmasını emretti.

Hazirana kadar, 18 yıl ülkeyi yöneten 61 yaşındaki eski Katar Emiri'nin 'yeni nesle şans tanımak' isteğiyle tahtını oğluna bırakmış ve bu görev değişimiyle de, bölgede ölmeden önce tahtını devreden ilk isim olmuştu. Genç Emir'in batıyla sıkı bağları olduğu ve yeni jenerasyon olarak Körfez bölgesinde etkisi yükselişte olan Katar'ı daha da ileriye taşıyabileceği söylenirken, krallığın zirvesinde yaşanan bu gerginliğin yankıları merak ediliyor. (Ajanslar)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.