Katar Emiri'ni Eleştiriye15 Yıl Hapis Cezası

Katar Emiri'ni Eleştiriye15 Yıl Hapis Cezası

Katar Yüksek Mahkemesi, Emir'i eleştirmek ve halkı isyana teşvik etmekle suçlanan şair Acemi'nin 15 yıllık hapis cezasını onadı

Katar'da Yargıtay, şair Muhammed İbn ed-Dib el-Acemi'nin cezasını onadı. 

Katar Emiri'ni eleştirdiği ve halkı isyana teşvik ettiği gerekçesiyle ilk olarak müebbet hapse çarptırılan, ardından temyizde cezası 15 yıla indirilen Acemi'nin nihai duruşması bugün yapıldı.

Yargıtay, sekiz hakimin hazır bulunduğu duruşmada, şairin 15 senelik cezasını onayarak nihai kararı verdi.

Şairin avukatı Necib el-Nueymi'nin duruşmada, "müvekkilinin öne sürülen suçuna dair herhangi bir kanıt olmadığını söylediği" belirtildi.

Avukat Nueymi ayrıca, Acemi'nin halen Emir'den af isteme şansı bulunduğunu, ancak bu adımın avukatlar değil şairin ailesi tarafından atılması gerektiğini ifade etti.

Katar yargı sistemine göre mahkemelerin verdiği karar itiraz için ilk önce İstinaf Mahkemesi'ne, son olarak da Yargıtay'a götürülüyor. Nihai kararı Yargıtay verirken, Emir'in af yetkisi bulunuyor.

"Arap Baharı"nın yükselişini övdüğü "Tunus Yasemini" adlı şiiri 2010 yılında internette yayımlanan Acemi, Katar Emiri ve yönetici aileyi eleştirmek ve halkı isyana teşvik etmek suçundan Kasım 2011'den bu yana cezaevinde tutuluyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.