Katar, İhvan'ı terörist ilan eden darbecileri uyardı

Katar, İhvan'ı terörist ilan eden darbecileri uyardı

Katar Dışişleri bakanlığı Mısır'daki darbe yönetiminin İhvan'ı 'terörist' ilan etmesini eleştirerek, bu adımın protestocuları öldürmeyi meşru göstermek için atıldığını belirtti

Katar, Mısır'ın İhvan-ı Müslimini 'terörist' ilan etmesini eleştirdi ve bunu kendi işledikleri cinayetleri meşru göstermek için yaptıklarını ifade etti.

Katar dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır'daki darbe yönetimi eleştirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında darbe yaparak iktidarı ele geçiren Abdulfettah el Sisi komutasındaki cunta yönetimi ülkede büyük çaplı katliamlar yaptı.

Darbeye en çok direnen grupların başında İhvan-ı Müslimin geliyordu. İhvan ayrıca darbeyle indirilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de partisi idi. Cunta yönetimi İhvan'a karşı yüksek oranda şiddet kullandı. Temmuz ayından bu yana, çoğu İhvan üyesi olmak üzere bin beşyüzün üzerinde insanı öldüren darbe yönetimi son adım olarak İhvan'ı 'terörist' ilan etti. Bu sayede artık İhvan üyelerini daha rahat şekilde vurmayı ve öldürmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Katar ve Türkiye darbe yönetimini şiddet olaylarını durdurması ve barışçıl protestoları öldürmekten vazgeçmesi için defalarca uyardı. Mısır'daki yönetim ise, Türkiye'nin içişlerine karıştığını iddia ederek Türk Büyükelçisini sınır dışı etmişti.

Katar'ın uyarısına da benzer bir tepki veren cunta yönetimi, Katar'ın, Mısır içişlerine karışmaya devam etmesi halinde, diplomatik ilişkilerin kesileceğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.