Katar'dan Gazzeli 100 bin yoksul aileye yardım

Katar'dan Gazzeli 100 bin yoksul aileye yardım

Katar Gazze'nin Yeniden İmarı Komisyonu Başkanı Büyükelçi Muhammed El-Imadi yaptığı açıklamada, Katar'ın Pazar gününden itibaren Gazze'de 100 bin yoksul aileye, aile başına 100 dolar olmak üzere nakdi yardım dağıtacağını bildirdi.

Katar daha önceki aylarda Gazze'de 60 bin yoksul aileye yardım dağıtıyordu. Bu ay 40 bin aile daha ekleyerek sayıyı 100 bine çıkardı.

Büyükelçi El-Imadi, Katar Komisyonu tarafından yayınlanan açıklamasında, bu ay nakdi yardımlardan istifade eden ailelerin sayısının artırılmasının Gazze'nin son dönemde yaşadığı büyük insanî sıkıntılardan ve zorluklardan kaynaklandığını ve aynı zamanda yeni eğitim yılının başlaması sebebiyle okula giden çocukları olan yoksul ailelere destek amacı taşıdığını dile getirdi.

Bu nakdi bağışlar Katar'ın Gazze'ye aylık olarak yaptığı 30 milyon dolar yardımın bir bölümünü oluşturuyor. Bu ay yapacağı yardımla birlikte yoksul aile başına 100 dolar yardım yapılmasının 7'ncisi olarak kayıtlara geçecek.

Büyükelçi El-Imadi Cuma sabahı Gazze'ye ulaşarak Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye ve Hamas Gazze bölgesi sorumlusu Yahya Es-Sinvar'la görüşme yapmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler