Katar`ın Yeni Emiri Babasına Silah Çekti

Katar`ın Yeni Emiri Babasına Silah Çekti

Katar`da 18 yıldır iktidarda olan babası Kral Hamid`den haziranda görevi devralarak Katar Emiri olan Şeyh Tamim, annesi Eski Kraliçe Sheika`nın harcamalarına kızarak, silah çektiği babasını hapse attırdı.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Katar`da, haziran ayında 18 yıldır tahtta olan babasından görevi devralarak Katar emiri olan Şeyh Tamim Bin Hamad el Tani`nin, babasıyla ettiği bir kavga sırasında babasına silah doğrulttuğu iddia edildi. Ülkenin aynı zamanda eski başbakanı da olan eski Şeyh Hamid Bin Halife El Tani ile oğlu arasında çıkan kavgada, genç emirin sinirlerine yenilerek silahına sarıldığı öğrenilirken, Katar`ın en güçlü isimlerinden olan babasını hapse attırdığı belirtildi.

Gizli bir hapishanede
Baba-oğul arasında çıkan tartışmanın sebebi, moda düşkünlüğü ve güzelliğiyle tanınan, eski Emir Şeyh Hamid`in eşi eski Kraliçe Sheika Mozahi. 54 yaşındaki Sheika`nın dış gezilerde yaptığı fazla masraflarına sinerlendiği öğrenilen Katar`ın yeni emirinin, babasını tehdit etmek için havaya ateş açtığı öğrenildi. Emir Tamim`in odasından silah sesleri duyduktan sonra, odaya koştuklarını açıklayan ismini vermeyen kraliyet görevlileri, odaya girdiklerinde, Emir`in babası için `tutuklayın` emri verdiğini ifade etti. İsrail`de bir şarap fabrikası olan Sheika`nın son yaptığı Tel Aviv gezisine tepki gösteren genç emir, babasının bilinmeyen bir bölgede tutuklanmasını emretti.

Kendi isteğiyle devretti
Hazirana kadar, 18 yıl ülkeyi yöneten 61 yaşındaki eski Katar Emiri`nin `yeni nesle şans tanımak` isteğiyle tahtını oğluna bırakmış ve bu görev değişimiyle de, bölgede ölmeden önce tahtını devreden ilk isim olmuştu. Genç Emir`in batıyla sıkı bağları olduğu ve yeni jenerasyon olarak Körfez bölgesinde etkisi yükselişte olan Katar`ı daha da ileriye taşıyabileceği söylenirken, krallığın zirvesinde yaşanan bu gerginliğin yankıları merak ediliyor.

En güçlü Kral`a oğlundan ağır darbe
Mısır`da Hüsnü Mübarek`in, Libya`da Muammer Kaddafi`nin düşüşünde önemli rola sahip eski Katar Emiri, ülkenin en güçlü isimlerinden olmasına rağmen yeni göreve gelen oğlu tarafından hapse atıldığı iddia ediliyor. Eski Kral`ın ikinci eşi olan 54 yaşındaki Sheika Mozahi de moda düşkünlüğüyle tanınıyor.

vatan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.