KATILAN HERKES KAZANDI

KATILAN HERKES KAZANDI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 5'incisi düzenlen Türkiye geneli umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na 7'den 70'e yaklaşık 100 bin kişi katıldı. 110 merkezde yapılan sınava katılanlardan, özellikle çocuk ve yaşlıların heyecanı görülmey

Doğruhaber Haber Merkezi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer sınavı 31 Ocak Pazar günü düzenlendi. 100 bine yakın Peygamber(SAV) aşığının ter döktüğü sınav 110 merkezde yapıldı. Saat 10:00'da başlayan sınava yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde hazır bulundu.  Kimlik kontrolünün ardından sınav görevlileri tarafından içeriye alınan katılımcılara sınavda uyulması gereken kurallar hatırlatıldı. 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu sınavda en çok dikkati çekenler ise çocuklar ve yaşlılardı. Kutlu Doğum Siyer Sınavına katılmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ve yaşlılar, Peygamberi anlamak ve Onun hayatını tatbik etmek için yaşın önemli olmadığını ifade ederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

HERKESİN BU TÜR HAYIRLI İŞLERE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Şanlıurfa: Kutlu Doğum Siyer Sınavına aylar öncesinden hazırlanan 65 yaşındaki Osman Özoğlu siyer sınavında ter döktü. Duygularını İlke Haber Ajansı'yla paylaşan Osman amca, siyer sınavının güzel geçtiğini, bu sınava katılan herkesin kazandığını söyledi. Sınava giren gençleri gördüğünde duygulandığını ve çok sevindiğini belirten Osman amca, “Siyer Sınavı çok güzel geçti. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor. Kazanıp kazanmama davası değildir. Bu kadar gencin gelip sınava katılması bizi çok sevindirdi. Herkesin bu tür hayırlı işlere gelmesini istiyoruz.” dedi.

İNSANIN EN BÜYÜK KAZANCI DİNİNİ ÖĞRENMESİDİR

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sınava katılan 60 yaşındaki Bekir Ceylan,  kitabı iyice okuduğunu ve sınavın güzel geçtiğini söyledi. Bekir Ceylan, “İnsanın en büyük kazancı dinini öğrenmesidir. İnsan, Allah'ın ilmini ne kadar öğrense o kadar faydalıdır. İnsan az da bilse çok da bilse sınava girmelidir. Bu sene 4 soruyu cevaplandıran gelecek sene 10 soruya cevap verir.” dedi. Hilvan'a bağlı Ovacık Köyünden sınava katılan 58 yaşındaki M. Ali Şur ise duygularını şöyle ifade etti: “Birilerine örnek olmak için sınava girdim. Sınavdaki en büyük kazancımız dinimizi öğrenmektir. Bizler Efendimizi ne kadar tanımaya çalışsak bile bilgimiz Onu tanımaya yetmeyecektir ama mümkün olduğu kadarıyla tanımaya çalışıyoruz.”

MİNİKLERİN SİYER SINAVI HEYECANI

Siyer sınavına büyük bir katılımın olduğu Şanlıurfa'da 3'üncü kategoriden sınava giren çocukların da yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Sınava Ayetü'l-Kûrsi okuyarak girdiğini söyleyen Abdussamed Şimşek, iyi bir sonuç beklediğini söyledi. Siyer sınavı kitabına iyice çalıştığını ve iyi bir sonuç beklediğini söyleyen Ayetullah Köse ise; “Siyer kitabına kendimiz sorular çıkararak çalıştık. İnşallah kazanacağız.” dedi.

Siyer sınavına ilk defa girdiğini ve kitabı 3 defa bitirdiğini söyleyen Furkan Ergün de şöyle konuştu: “Daha önce Peygamber Efendimiz hakkında bilgim vardı. Çalıştım, inşallah kazanacağım. Heyecanlıyım, Allah kısmet ederse dereceye girerim.”

Sınavın kolay geçtiğini söyleyen Yaşar Demir, ancak sınav sonucunu tahmin edemediğini belirtti. Başka bir çocuk yarışmacı Mustafa Yıldırım ise sınav sonucunda 8 yanlış beklediğini söyledi. Ayhan Çelik de “Sınav iyi geçti, heyecanlıydım. Sorular çok zordu ama hepsini yapabildim. Sınav sonucunda ya 1. olmayı ya da 2. olmayı bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Geçen yılki Kutlu Doğum Siyer Sınavında Şanlıurfa'da birinci olan Hasan Söyleyenoğlu bu sene de birinci olacağını kararlı bir şekilde dile getirdi.

70 YAŞINDAKİ DEDE KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI'NA KATILDI

Siirt: Siirt merkezin yanı sıra Eruh, Pervari ve Kurtalan'da da yapılan Kutlu Doğum Sınavına yoğun katılım gerçekleşti. Siirt merkez Sancaklar İlköğretim Okulunda düzenlenen sınava katılan 70 yaşındaki Mehmet Tahir Yoğruş, performansıyla gençlere örnek oldu. Sınav çıkışında duygu ve düşüncelerini paylaşan Yoğruş, "Peygamberimizin hayatını öğrenmenin yaşı yoktur.” diyerek sınava girmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

En büyük arzusunun bu dünyadan göçmeden kutsal toprakları bir kez daha görmek olduğunu ve bu amaçla Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na girdiğini ifade eden Yoğruş, yapılan sınav sayesinde peygamberimizin hayatını daha çok okuduklarını belirtti. Sınavı gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür etti.

SINAV VESİLESİYLE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANALIM   

Gaziantep: Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Gaziantep'te 3'üncü kategoride yoğun bir katılım gösteren çocuklar, sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını belirttiler.

Onun güzel ahlakını öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Reyyan Yıldız, Siyer sınavının bu yıl çok güzel geçtiğini söyledi. Yıldız, “Sorular genelde çok kolaydı. Bu sınava girmeyen diğer arkadaşlarımın da Peygamber Efendimizin hayatını okumalarını tavsiye ederim. Böyle bir fırsat kaçırılmamalıdır. Çünkü sınav vesilesiyle Peygamberimizin hayatı ile birlikte Onun güzel ahlakını öğrendim. Yine zamanımızı nasıl iyi değerlendirmeyi öğrendim. Çünkü sınava hazırlanırken hep kitap okudum.” dedi.

BUNDAN SONRA HER YIL SINAVA KATILACAĞIM

Sena Nur Akyüz isimli katılımcı ise  “Sınavım çok güzel geçti. Zor sorularla birlikte kolay sorular da vardı. Sınava hazırlık sürecinde kitabı iki defa okudum. Sınava ara sıra katılıyordum. Fakat bundan sonra her yıl katılacağım. Diğer arkadaşlarımın da katılmasını isterim.” diyerek duygularını dile getirdi.

Sınava hazırlık süreci boyunca kitaptan çok önemli bilgiler öğrendiğini belirten bir diğer katılımcı Suna Ateş, duygularını şu ifadelerle dile getirdi. “Sınavımız çok güzel geçti. Çok önemli bilgiler elde ettik. Tabii ki, zorlandığımız sorular da oldu. Fakat genel itibariyle sınav iyi geçti. Diğer arkadaşlarımın da bu sınava katılmalarını tavsiye ederim.”

Muhammed Köseoğlu da “Sınav güzel olmakla birlikte fazla çalışamadığım için biraz zor geçti. 80 dakika içinde çok fazla soru çözemedim. Sınava ilk defa girdim. İnşallah her yıl katılacağım. Kitaptan Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim.” şeklinde konuştu.

Sınava katılan Rabia ve Sümeyra Kervancı kardeşler ise; sınavın çok güzel olduğunu, sınav vesilesiyle kitap okuma alışkanlığı elde ettiklerini ifade ettiler. Kervancı kardeşler arkadaşlarını seneye kaybedeni olmayan bu sınava katılmaya davet etti.

BU SINAV BİZİM İÇİN BİR KAZANÇTIR

Bingöl: Bingöl'de Siyer sınavına günler öncesinden hazırlanan katılımcılar, duygularını paylaşarak, bu sınavın kaybedeninin olmadığını, katılan herkesin kazandığını ifade ettiler. Sınava katılan Mücahit Bucuka, “Lise öğrencisiyim.  Siyer sınavına girdim, sınav soruları kolaydı. Zaten asıl gayemiz, sınavı kazanmaktan ziyade, Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatını öğrenmek ve hayatımıza uygulamaktır.” dedi.

Fatih Varol ise; “Liseye gidiyorum. Bugün sınavlardan önemli bir sınav olan siyer sınavına girdim. Herkese tavsiye ediyorum. Sınava iyi hazırlandım ve iyi geçti. Bu sınavda asıl olan şey, Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve ona göre bir hayat yaşamaktır. Onu hayatımızda hep örnek ve rehber olarak görmeliyiz. Sınava girmeyenlere tavsiyem bir sonraki yıl sınava girsinler. Bu sınav bizim için bir kazançtır. Kim girmişse kazanmıştır.” şeklinde konuştu.

Furkan Çelik adlı öğrenci de; “Bize verilen kitabı okudum. Kitaptan çok şey öğrendim. Bu sınavda kaybeden yok, giren herkes kazanmıştır.” ifadelerin kullandı.

Tayfur Akdemir ise şöyle konuştu: “Siyer sınavına girdim ve iyi geçti. Bu sınavın diğer sınavlara nazaran önemli kılan şey, Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatıyla ilgili olmasıdır. Çünkü O, insanlık için bir kurtuluştur. Siyer sınavına tüm arkadaşların girmesini faydalı buluyorum. Bu sınavın birçok kazançlı yönü var. Örnek bir şahsiyetin hayatını okuyoruz.”

İshak Korkmaz da, “Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatını öğrenmek çok güzel bir şey. Herkes Hz. Peygamber'in hayatını okumalı.” dedi.

Sınava bir aylık sürede hazırlandığını belirten Miraç Dolgu; “Siyer sınavına bir ay boyunca hazırlandım. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek için bu sınava girdim, sorular kolaydı. Sadece bir iki soru kafamı karıştırdı. Bütün arkadaşlarımız sınava girsinler, belki zor olduğunu düşünüyorlar, ama öyle değil.” şeklinde konuştu.

Ayağı kırılınca evinde siyer sınavına girdi

Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na ayağı kırılınca giremeyen bir genç, platform görevlileri tarafından köydeki evinde sınava tabi tutuldu. Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na kayıt yaptıktan bir gün sonra ayağı kırılan Zekeriya Akdemet sınava giremeyince platform görevlileri yardımına yetişti. Platform yetkilileri, Akdemet'i köyündeki evinde sınava tabi tuttu.

Platform yetkililerine sınavı gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür eden Zekeriya Akdemet, “Sınava kayıt yaptırdıktan bir gün sonra futbol oynarken düşerek ayağımı kırdım. Ayağımdaki kırık nedeni ile okula da gidemediğim için boş zamanım oldu. Bu zaman dilimi içinde siyer sınavı için aldığım Sevgili Peygamberimiz adlı kitabı 5 defa okudum ve 2 defa da özetledim. Doktor ayağımın üstüne basmamamı ve evden çıkmamamı tavsiye etti. Bana ‘Eğer ayağını zorlarsan, seni ameliyata almamız gerekecek' deyince Platform yetkililerini arayarak, durumumu anlattım ve evde sınava girmek istediğimi söyledim. Sağ olsunlar geldiler. Teşekkür ediyorum.” dedi. ÖMER ADIGÜZEL / AĞRI

Engelleri siyer sınavına girmeye engel olmadı

Sınavda en çok dikkati çekenler ise engelli olmalarına rağmen sınava girenlerdi. Sınav hakkında duygularını paylaşan engelli vatandaşlar, Peygamber aşkına hiçbir şeyin engel olamayacağına vurgu yaptılar. Kitabı bir defa bitirdiğini söyleyen engelli vatandaş Ömer Faruk Badıllı, Allah Resulünün hayatını okumanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Siyerin kendisini çok etkilediğini anlatan Badıllı, sınavda görevlilerin kendisine yardımcı olduklarını belirtti.

Engelli arkadaşına yardımcı olmak için geldiğini söyleyen Hacı Yusuf şöyle konuştu: “Böyle bir hayrın kaçırılması bence akıl dışı olurdu. Sınav boyunca görevli kişi soruları okudu ben de cevap kâğıdına işaretledim.”

Burada amacının Peygamber Efendimizin hayatını okuyup, tatbik etmek olduğunu belirten engelli Emrah Baş, “Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl düzenlediği sınava katıldım. Sorular çok güzel hazırlanmıştı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sınavın iyi geçtiğini söyleyen bir diğer engelli vatandaş Ali Atakan, çalıştığı kadarıyla soruları çözdüğünü söyleyerek fiziksel engellerin bu gibi hayırlı işlere engel olmadığını ifade etti.

OKUMA YAZMASI OLMADIĞI HALDE SINAVA GİRDİ

Öte yandan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Yuvacık köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavına okuma yazması olmayan vatandaşlar da katıldı. Okuma yazması olmayan İbrahim Bozkurt'a gözetmenler yardımcı oldu.

Gözetmenler tarafından okunan sorulara Bozkurt, sözlü olarak cevap verdikten sonra yine görevliler tarafından optiğe işaretlendi.

Belediye Başkanı ‘Siyer Sınavı'ndan çıkanlara çikolata ikram etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kutlu Doğum Siyer Sınavı'ndan çıkanlara çikolata ikram ederek tebrik etti. Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na tüm Türkiye'de olduğu gibi Gümüşhane'de de katılım yoğun oldu. Belediye Başkanı Ercan Çimen, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan sınavdan çıkanları tebrik ederek, çikolata ikramında bulundu.

Çimen, bu anlamlı sınavdan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformu temsilcilerini de tebrik ederek, vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gümüşhane Temsilcisi Mehmet Kabayel ise “Belediye başkanımızın bu anlamlı ve nazik jesti bizleri memnun etti. Gerçekleştirdiğimiz bu sınavla Hz. Resulullah'ın hayatını insanların gönlüne nakşetmeyi hedefliyoruz. Böylesi anlamlı sınava, Ercan Çimen Bey'in yapmış olduğu ikram ve katılımcıları tebrik etmesi güzel bir teşviktir. Kendisine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.