“Katliamların en kötüsü camide Müslümanlara yönelik yapılanıdır”

“Katliamların en kötüsü camide Müslümanlara yönelik yapılanıdır”

Susa Cami şehitleri için düzenlenen anma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, inançlarının katliamların her türlüsünü yasakladığını belirterek, en kötü katliamın camide ibadet edenlere yönelik katliam olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyünde 1992 tarihinde PKK tarafından camide katledilen şehitler için düzenlenen anma programına katıldı. Susa-Der tarafından düzenlenen anma programında İLKHA'ya konuşan Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

Kalabalık bir parti heyetiyle Susa köyüne gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 1992 yılında PKK tarafından 10 Müslüman’ın hunharca katledildiği camiyi ve şehitliği gezerek düzenlenen programa katıldı.

Konuya ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Yılmaz, PKK’nin 1992 yılında Susa’da camideki Müslümanlara yönelik vahşi bir katliamda bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, “Katliamların her türlüsü inancımızda yasaklanmıştır. İnancımıza göre hepsi çirkindir, kötüdür. Ama belki katliamlar içerisinde, sivil ve inançlı insanlara yönelik katliamların en kötüsü, çirkini ve en vahşisi camide ibadet ederken Müslümanlara yönelik yapılan saldırılardır, katliam girişimleridir.” dedi.

“Tarih boyunca Susa’daki cami katliamı anılacaktır”

“Susa cami katliamının apayrı bir yeri vardır" diyen Yılmaz, "Tarih durdukça Susa’daki cami katliamı anılacaktır ve örgütün de alnında kara bir leke olarak yerini muhafaza edecektir. Bugün İslam coğrafyasının farklı yerlerinde yine katliam girişimleri var. Siviller öldürülüyor, katlediliyor, camilere saldırılar var. Bunun tek müsebbibi İslam coğrafyasını işgal eden, sömürmek isteyen batılı emperyalist güçlerdir ve onların oyununa gelip, taşeronluğunu yapan örgütlerdir.”

“Rabbim, Müslümanları birbirine düşman edenlerin fitne ve fesadını bozsun”

İbadet mekânlarına yönelik saldırı yapanların insanlıktan nasibini almadığını dile getiren Yılmaz, “İbadet eden insanlara yönelik yapılan katliamlar, bombalamalar veya inanç mekânlarına yönelik saldırılar, gerek bombalama suretiyle, gerekse havadan bombalama olsun, hürmet göstermeyenlerin insanlıktan nasibini almadıklarını düşünüyorum. Rabbim bizi coğrafyamıza fitne ve fesadı koyup Müslüman’ı Müslüman’a düşman eden, Kürdü Türk’e, Türkü Kürde, Şii’yi Sunni’ye, Sunni’yi Şii’ye düşman eden batılı emperyalist güçlerin bu fitne ve fesadını bozsun.” diye konuştu.

“İslam şuurunu yakalarsak emperyalistlerin oyunu bozulur”

Müslümanların ümmet şuurunu ve bilincini her zaman muhafaza etmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ümmet şuuruna sahip Müslümanlar, kardeşlik şuurunu yakalayan Müslümanlar, taşeronların oyununa gelmeyeceklerdir ve bu fitne ve fesada düşmeyeceklerdir. Rabbim fırka fırka olmuş ve bölünmüş olan bu ümmete İslam kardeşliği şuurunu versin. Bu şuura sahip olursak, emperyalistlerin oyunu da bozulur, taşeronlar da bir şey yapamaz."

Yılmaz, son olarak, "İnşallah tekrar ümmet şuurunu yakalayacağız. Bu şehitlerin kanlarının hürmetine ve bereketine de olsa o günler gelecektir. Buradaki ve İslam davasının tüm şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. (M. Fatih Akgül/Ramazan Casuk-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.