Kayak Merkezi'nin Kundaklanmasına Tepki

Kayak Merkezi'nin Kundaklanmasına Tepki

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezinin bazı bölümlerinde bir süre önce çıkan yangının PKK mensuplarınca yapıldığı öne sürüldü. Abalı Kayak Merkezine giden Van Ekonomi Konseyi yetkilileri burada incelemelerde bulunarak olaya tepki gösterdile

VAN- Kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Gevaş ilçesine bağlı Abalı köyünde bulunan kayak merkezinin bazı bölümlerinde bir süre önce çıkan yangının ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri, olayın PKK mensuplarınca gerçekleştirildiğini öne sürdü.

PKK mensuplarının gerçekleştirdiği eyleme tepki göstermek amacıyla kayak merkezine giden Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ile AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Van Ekonomi Konseyi bünyesinde bulunana birçok STK olay yerinde incelemelerde bulunarak saldırıyı kınadı.

Kaymakam Güni, burada yaptığı açıklamada, kayak merkezinin ikinci etap sistem merkezi ile bazı bölümlerinde 15 Eylül'de yangın çıktığını ve olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatıldığını söyledi. Yapılan inceleme sonunda elde edilen bulgularda, yangının PKK mensuplarınca gerçekleştirildiğinin saptandığını vurgulayan Güni, tesisteki zararın yaklaşık 500 bin lira olduğunu ifade etti.

Vanlı gençleri kayak sporuna yönlendirmek ve insanların kış mevsiminde spor yapmalarına olanak sağlamak için yapılan yatırımın, PKK mensuplarınca kullanılamaz hale getirildiğini belirten Güni, "Son yıllarda yapılan iyi işlerden rahatsız olan bazı kesimler bu olayı gerçekleştirdi. Bu tesisten Kürt kökenli vatandaşlarımız, Kürt gençlerimiz yararlanıyor. Bu kadar vicdansız olacaklarını sanmıyorduk" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da yapılan yatırımları sahiplenen olmadığı zaman kayak tesisi gibi evlerin, ocakların da yakılacağını, askerin, polisin de öldürüleceğini belirterek, "Biz bunu kendimiz için yapmıyoruz, halk için, gençler için, ilin ekonomisi için yapıyoruz. Burası bir askeri tesis, bir karakol değil. Bu olayı kınıyoruz. Bu halka yönelik yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Kentteki 11 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan VATSO Başkanı Nadiroğlu ise bölgede son dönemde yaşanan çatışma ortamının kendilerini kaygılandırdığını dile getirerek, zor şartlar altında gerçekleştirilen hizmetlerin önüne geçilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını belirtti. (Murat Dalgın-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler