Kayalıklardan düşen kadın sağlığına kavuştu

Kayalıklardan düşen kadın sağlığına kavuştu

Batman’da kayalıklardan düşerek ağır yaralanan kadın, 3 gün boyunca gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Batman'ın Kozluk ilçesinde ot toplamak için çıktığı kayalıktan düşen Fatma Çevirgen (45), jandarma ve 112 sağlık personeli tarafından kurtarılarak ambulans helikopter ile Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kozluk Yenidoğan köyü Akçalı mezrası yakınlarında 3 gün önce gündüz vakti kayalıklardan düşen ve ölümden dönen Çevirgen, 112 acil sağlık ekiplerinin çabalarıyla kurtarıldı. 

Ot toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen Çevirgen’in yakını 112’yi arayarak acil yardım talebinde bulunması üzerine Batman İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri harekete geçti. Zorlu bir mücadelenin ardından olay yerine ulaşan sağlık ekipleri jandarmanın da yardımıyla yaralı kadını kayalıklardan indirdi.

Şuur bulanıklığı yaşayan yaralı için arazi şartları, mesafe ve zaman göz önüne alınarak ambulans helikopter talebinde bulunuldu. Diyarbakır’dan kalkan helikopter ambulans, çok kısa bir sürede olay yerine ulaşarak hastaya acil müdahalede bulundu. İlk müdahalenin ardından yaralı Batman Bölge Devlet Hastanesine nakledildi. Yüz kemiklerinde kırık olduğu tespit edilen yaralının gerekli tüm tedavileri yapılarak taburcu edildi.

Ne olduğunu anlayamadan düştüğünü ve kayalıklara asılı kaldığını belirten Fatma Çevirgen, bu durumdan dolayı çok korktuğunu söyledi.

Ölümden döndüğünü belirten Çevirgen, kendisine hızlı bir şekilde yetişen ve müdahalede bulunan sağlık ekiplerine teşekkürlerini iletti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.