Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Özhan, istihdam alanlarını genişletiyor

Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Özhan, istihdam alanlarını genişletiyor

Batman Gercüş'e bağlı Kayapınar Belde Belediyesi, istihdam oluşturan ve beldeye katkı sağlayan yatırımcıları destekleyip belediye imkânlarını kendilerine seferber ediyor.

Daha önce beldede belediyeye ait 1000 metrekarelik bir yeri tekstil atölyesine çevirip 65 kişinin istihdam edilmesini sağlayan HÜDA PAR’lı Belediye Başkanı Samir Özhan’ın yaptığı girişimler sayesinde Batman’da ilk kez beldede kurulan taş ocağında 60 kişi istihdam edilerek evine ekmek götürüyor.

Kendilerine verdiği desteklerden ötürü Belediye Başkanı Samir Özhan’a teşekkür eden taş ocağı yetkililerinden Mehmet Emin Memiş, taş ocağında 60 kişinin istihdam edildiğini aktardı.

“İş adamları memleketlerine yatırım yapmalı”

Beldede böylesi bir istihdam alanını oluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirten Memiş, “Yaklaşık 20-25 yıldır taş işiyle uğraşıyorum. Ocağımız Batman Kayapınar beldesindedir. Taş ocağımız Batman’ın ilk taş ocağıdır. Taş çok kaliteli bir malzemedir, müşterilerimize güzel hizmetle cevap vermeye çalışıyoruz. Şu anda burada mevcut 60 kişi çalışıyoruz. Bu da bir belde için güzel bir şeydir. Diğer iş adamlarının memleketlerine yatırım yapmalarını istiyoruz. Kendi memleketimize kazandıralım.” dedi.

“Başkan Özhan bize çok destek oluyor”

İstihdam için Belediye Başkanı Samir Özhan’ın kendilerine gereken desteği verdiğine dikkat çeken Memiş, “Belediye Başkanı Samir Özhan Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. İstihdam konusunda bize çok destek oluyor. İhtiyaç olsun, personel olsun her şeyde bize çok çok yardımcı oluyor. Ona ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Baya bir rağbet var”

Taş evlere büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan Memiş, son olarak şunları söyledi: “Şu anda kapasitemizin üstünde çalışıyoruz. Son zamanlarda taş evlere çok fazla talep var. Gündoğdu Madencilik olarak yaz mevsimine kadar mevcut elimizdeki işleri bitirirsek çok güzel olur. Son 5 yıldır bölgede taşlara aşırı bir ilgi var. Bu taşlar doğaldır. Kaliteli olduğu için baya bir rağbet var. Bizde bu rağbete cevap vermek istiyoruz.”

Beldede birçok önemli projeyi hayata geçiren Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Samir Özhan, önemli hedeflerinden birinin de beldede istihdam alanları oluşturup gençlerin manevi kalkınmasının yanında ekonomik kazanımlar elde etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

“Şirkette 60 kişi istihdam ediliyor”

Bu nedenle istihdam alanları oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Özhan, “Seçildiğimiz günden beri özellikle istihdama yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlk aşamamız tekstil atölyesi oldu. Daha sonra Gündoğdu şirketinin beldemize yatırım yapması için yaptığımız teşvikler sayesinde verim almaya başladık. Bu şirketimiz yaklaşık bir senedir beldemizde Nahit Taşını (Aynkeyf Taşı) işliyor. Bu şirketimizde şu anda 60 kişi istihdam ediliyor. Bu istihdamdan dolayı şirket yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yatırımcıların önünü açmak için elimizden geleni yapacağız”

Hedeflerinin beldede istihdamı artırmak olduğuna işaret eden Özhan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Beldenin gençleri İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e çalışmaya gitmesin. Hatta Kayapınarlı gençleri beldeye getirmek istiyoruz. Bu nedenle yatırımcıların önünü açmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bir hedefimiz de beldemizin cevizli sucuğu, pestili ve pekmezini tanıtmaktır. Çünkü beldemizin cevizli sucuğu, pestili ve pekmezi meşhurdur. Bunun için de iş adamlarına sesleniyorum; gelin beldemize yatırım yapın, pişman olmazsınız.”

Öte yandan taş ocağının yol sorununun olduğunu, bunun için Vali Hulusi Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Özhan, yolun yapılması noktasında gereken sözü aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.