Kayapınar Belediyesi binlerce ton atığı ekonomiye kazandıracak

Kayapınar Belediyesi binlerce ton atığı ekonomiye kazandıracak

​Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak amacıyla 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin kurulması için çalışmalara başladı.

Sıfır atık yönetimi sisteminin kurulmasını, geliştirilmesini, iyileştirilmesini, etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını izlenmesini sağlamak amacıyla kurulacak merkezin proje maliyeti bir milyon 800 bin liraya mal olacak. Merkezin faaliyete girmesiyle birlikte her yıl binlerce ton atık ekonomiye yeniden kazandırılacak.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına geri dönüşüm konusunda çalışma başlatan Kayapınar Belediyesi, her yıl binlerce ton atığı ekonomiye yeniden kazandırmak amacıyla ilçedeki 2 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezde, sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasını, geliştirilmesini, iyileştirilmesini, etkin ve verimli bir şekilde uygulanması ve izlenmesi sağlanacak.

Binlerce ton atık ekonomiye kazandırılacak

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, çevre çalışmalarını ve bilincini önemseyerek geri dönüşüm çalışmalarına fazlasıyla önem verdiklerinin altını çizerek, "Geri dönüşümde en önemli faaliyet bu noktada vatandaşımızı geri dönüşümün çevreye, geleceğe ve ekonomimize katkısı noktasında bilinçlendirebilmek. Bunun içinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Koç, "Sıfır atık yönetimi sistemini kurmak amacıyla ilçemize dev 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezini kuracağız. Bu anlamda proje çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede merkezimin temelini atmayı hedefliyoruz. Bu merkezle birlikte binlerce ton atığı ekonomiye kazandıracağız." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.