Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır’da ilk TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini aldı

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır’da ilk TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini aldı

​Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi, Hizmet Sektörü için Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'nda istenen tüm kriterleri sağlayarak Türkiye’de 9, Diyarbakır’da ilk TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini alan belediye oldu.

Kayapınar Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ile ilgili olarak gerek dışarıda gerekse de hizmet binasında mücadelesini sürdürüyor.

Salgın ile mücadele kapsamında Kayapınar Belediye Başkanlığı ana hizmet binasında Covid-19 salgınının önlenmesine yönelik olarak uygulanan faaliyetler kapsamında, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yayınlanan "Hizmet Sektörü için Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" esas alınarak tüm önlem, faaliyet ve kontroller tanımlandı.

Kayapınar Belediyesi, TSE'nin yayımladığı kılavuz doğrultusunda yapılan faaliyetlerin belgelendirilmesi amacıyla TSE Diyarbakır Belgelendirme Müdürlüğüne başvurdu. Başvurunun ardından TSE Uzmanları tarafından belediye hizmet binasında Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi denetimi gerçekleştirildi.

Yapılan denetim sonucunda ilgili kılavuzun istediği tüm kriterleri sağlayan Kayapınar Belediyesi, TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini almaya hak kazandı. Böylelikle, belediye ana hizmet binasında salgının yayılımının önlenmesi ve belediye personeli ile vatandaşların korunması amacıyla alınan tedbirler ve bu kapsamda yapılan çalışmaların belgelendirilmesi TSE tarafından gerçekleşerek, Kayapınar Belediyesi "Güvenli Hizmet" sağlayan kamu kurumları arasında yer aldı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, düzenlenen törenle Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini TSE Diyarbakır Müdürü Mehmet Genç’ten aldı.

Koç, Kayapınar Belediyesi’nin TSE'den Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini Türkiye’de 9, Diyarbakır’da ise ilk alan Belediye Başkanlığı olduğunu hatırlatarak, "TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi kapsamında Belediyemizce alınan önlem ve uygulamaların, salgın dönemi boyunca sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız hepimizin sağlığı açısından sizlerin de gayretleri ve destekleri ile devam edecektir." diye konuştu. 


Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır’da ilk TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini aldı

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır’da ilk TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.