Kayapınar Belediyesinin gün boyu yüksek sesle müzik çalması tepkiye yol açtı

Kayapınar Belediyesinin gün boyu yüksek sesle müzik çalması tepkiye yol açtı

Diyarbakır Peyas Mahallesinde bulunan Kayapınar Belediyesinin yeni hizmet binasında kurulan dev hoparlörlerden, Ramazan ayının ruhuna aykırı, aralıksız yüksek sesli müzik yayını yapılması, mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Ramazan ayına girdiğimiz saatlerde bile devam eden belediyenin yüksek sesli müzik yayını nedeniyle ibadetlerini dahi yapmakta zorlandıklarını belirten çevre sakinleri duruma tepki gösterdi.

Teravih vaktinde bile susmayan, yüksek sesli müzik yayını dolayısıyla rahatsızlıklarını dile getiren Peyas Mahallesi sakinleri, belediyenin bu denli rahatsızlık verici müzik yayını yapmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

"Yüksek sesten dolayı çocuklar uyuyamıyor, namazımızı kılmakta zorlanıyoruz"

Mahalle sakinlerinden M.A, Kayapınar Belediyesi'nin sabah 11.00'dan bu yana dev hoparlörlerden çıkan yüksek sesten dolayı rahatsız olduklarını, ibadetlerini yapamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Çevre sakinlerinden M.A, "Bugün saat 11.00'dan 21.00'e kadar Kayapınar Belediyesi'ne ait hoparlörlerden aralıksız yüksek müzikli ses çıkıyor. Benim küçük çocuğum var. Kaç saattir yatamıyor. Ses gelmesin diye tüm kapı ve pencereleri kapatmamıza rağmen, ses yüzünden namazımızı dahi kılamıyoruz. Kendimizi tam namaza veriyoruz, ses daha çok çıkıyor. 30 dakikadır akşam namazını kılmak için sesin kesilmesini bekliyorum. Ama nafile… Bir türlü namazımı kılamadım. Bu neyin müziği anlamadım. Ramazan ayının ruhuna hiç uygun olmayan müziklerle bizi rahatsız ediyorlar. Buna hakları yoktur." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.