Kayapınar Belediyesinin İş Bankasının uygunsuz kitaplarını halka dağıttığı iddiası

Kayapınar Belediyesinin İş Bankasının uygunsuz kitaplarını halka dağıttığı iddiası

​Diyarbakır'daki yerel basından Güneydoğu Güncel gazetesinin köşe yazarı Zeki Özer, bugünkü yazısında Kayapınar Belediyesinin bütçesinden, İş Bankası yayınlarından binlerce uygunsuz ve zararlı kitabı dağıttığı iddialarına değindi.

Güneydoğu Güncel gazetesi yazarı Zeki Özer, bugünkü köşesinde "Belediye mi müzikhol mü?"başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Özer, yazında Kayapınar Belediyesi ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirdi.

Özer'in yazısı şöyle:

Diyarbakır için 2020 yılı görevlendirme (kayyum) Belediyeler için de önemli bir sınav oldu. Sınavda Büyükşehir, Yenişehir ve Kayapınar Belediyesinin başarılı olduğunu söyleyemem.

Bu belediyelerin karneleri kırıklarla dolu. Gönül isterdi ki bu belediyelerin karneleri, halkın gözünde pekiyi ile dolu olsaydı.

Diyarbakır’ın Büyükşehir statüsüne kavuşması ardından yapılan ilk seçimde Kayapınar Belediyesine başkan olarak seçilen dönemin Refah partisinden Hanefi Kılıç, mütevazı kişiliği ve yaptığı hizmetlerin yanında maneviyata verdiği önemle anılıyor. Kendisini rahmetle yad ediyoruz.

Bugün ah çekerek nerede o günler diyoruz. Hanefi Kılıç yapılan ikinci dönem seçimi kaybederken belediyeyi borçsuz olarak HDP zihniyetine devretti.

Kayapınar Belediyesi aynı zihniyetin elinde 2016 yılına kadar borcu olmayan tek belediye unvanını korudu. Kayyum ataması ile bu unvanını kaybederek borçlu belediyeler kervanı arasında ki yerini almış oldu. Bu kadar zengin bir gelire belediyenin nasıl borç altına koyulduğu halen kimse anlamış değil. Bu konu bir muamma olarak halen merak konusu.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi açısından 2020 yılının nasıl geçtiğini ve halkın gözünde yaptığı çalışmalarının bir değerlendirmesini yapalım.

Malum ucube müzik ziyafetleri dışında hali hazırda Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan elle tutulur bir hizmet görmüyoruz. Hizmet olmadığı gibi kültür ve sanat etkinlikleri adı altında yaptığı faaliyetlerle, milleti maneviyattan uzaklaştırmaya yönelik çalışmalar yaptı.

Pandemi sürecinde Ramazan ayı içinde ve sonrasında gece yarılarına kadar kültür ve sanat etkinliği adı altında yaptığı etkinlikler, insanların ruhunu kirletmekten başka bir işe yaramadı.

Belediyeyi adeta müzikhol haline getirdiler!

Vatandaşın büyük tepkisi var.

Her gün onlarca vatandaş belediyenin müzikhol yapılmasına yönelik tepkilerini ve şikayetlerini bizimle paylaşıyorlar.

Bu ucube müzik ziyafetlerinin yanlış olduğu dile getirilmesine rağmen Belediye Başkanı ve yardımcıları yapılan bu iyi niyetli uyarılara kulaklarını kapatıp tepkileri duymamazlıktan geldiler.

Diyarbakır halkı terör örgütü PKK tarafından yapılan zulme ve dinsizlik propagandasına teslim olmadığı gibi hep mücadele etti.

Yine hakeza belediye tarafından yapılan irili-ufaklı ihalelerin aynı müteahhitlere ve firmalara davetiye usulü olarak verilmesi de ayrıca düşündürücü olarak görüyorum.

Ayrıca Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısının ve Fen İşleri Müdürünün de akraba olması da halk arasında tepkiye yol açıyor.

Halk arasında dolaşan çok iddialar var şimdilik iki iddia soralım, ilerdeki günlerde diğer iddiaları Diyarbakır halkı adına soracağız.

Diyarbakır halkı yağmurdan kaçarken doluya mı yakalandı bilemiyoruz.

İddialar

İlk iddia Kayapınar Belediye Başkan vekili ve yardımcıları kültür ve sanat etkinliği adı altında milletin vergisi ile oluşan belediyenin bütçesinden, İş Bankası yayınları binlerce uygunsuz ve zararlı kitabı Kayapınar halkına bedava dağıtılarak imansızlaştırılıyorlar.

Maşallah HDPli belediye başkanlarının izinde gidiliyor. Kim ya da kimler buna zemin hazırlıyor.

HDP'li belediyeler, gençlerimizi terör örgütüne kazandırırken, birileri gençlerimizi maneviyattan uzaklaştırmaya çalışarak geleceğimiz olan gençleri yok ediyorlar.

Örnek mi?

Kayapınar belediyesinin gençlere dağıttığı binlerce kitabın bir tanesi Stefan Zwıg'in Korku adlı kitabı. Aileleri dağıtan yok eden bir kitap. Buna benzer birçok kitap gençlere dağıtılmış. Gençlerimizi yasak aşka teşvik etmeye yönelten bu misyonerlik faaliyetlerine kimler ön ayak olmuş? Belediye başkan vekili bundan haberi var mı?

Varsa gereğini yapmış mı?

Hayır sanmıyorum!

Kuzu kurt misali insanlar kurt kuzu postu giyinmiş, kurt kuzu postuna girerek gece olunca sürüyü hepsini yemiş, Sabah çoban bakmış sürü yok.

İhraç edilen HDP’li Kayapınar eski, belediye başkanı Kezban Yılmaz’ın müdürü olan ve HDP kazandığı zaman Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın fotoğrafını duvardan indiren ve halen yetkili olan bu zatı kim, neden, niçin koruyor?

Bu zaten şimdi hangi görevde bulunuyor?

Belediyenin yetkili ve etkili kişilerinden bu soruların yanıtını birgün almak umuduyla…

Selametle… 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.