Kayıp dağcıları arama çalışmalarında bir baton daha bulundu

Kayıp dağcıları arama çalışmalarında bir baton daha bulundu

Uludağ’da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki dağcı için başlatılan arama çalışmaları esnasında bir adet tırmanış batonu daha bulundu.

Bursa Uludağ’da 1 Aralık'ta zirveye doğru yürüyüşe çıkan 2 dağcıdan halen haber alınmazken bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Devam eden arama çalışmaları esnasında bir tırmanış batonu daha bulundu.

Konu hakkkında Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kayıp olan iki dağcıyı arama faaliyetleri, kayıp dağcılardan Efe Sarp’a ait montun Kürekli Deresi bölgesinde bulunması nedeniyle insansız hava araçları (Drone) ile bu alan esas alınarak sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Dün bulunmuş olan tırmanış batonuna yaklaşık 10 metre uzaklıkta suyun üst kısmında farklı bir baton bulunmuştur. Çevresinde detaylı arama yapılmış olup, bir iz ve bulguya rastlanmamıştır." Denildi.

Açıklamada, arama çalışmalarına bir JİKU (Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı), 2 helikopter, 4 Jandarma Asayiş Timi, bir JÖH Timi, 16 JAK personeli, 20 AFAD personeli ve 32 Sivil Arama ve Kurtarma ekibi olmak üzere toplam 143 kurtarma personelinin katıldığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler