Kayıp gencin ailesi: “Umudumuzu Allah’a bağladık”

Kayıp gencin ailesi: “Umudumuzu Allah’a bağladık”

Mardin’in Midyat İlçesi’nde yaklaşık bir önce ekmek almaya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli gencin ailesi umutla bekleyişini sürdürüyor.

2015 yılının Ekim ayında Midyat’ın Gölcük Mahallesi’ndeki evlerinden fırına ekmek almak için giden zihinsel engelli M.Salih Alpsözman’dan (16)  yaklaşık bir buçuk yıldır hâlâ bir haber alınamadı.

Tüm arama çabalarına rağmen çocuklarının bulunamadığını belirten acılı baba Zeki Alpsözman, “Artık yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Umudumuzu Allah’a bağladık. Ancak O bir kapı açarsa çocuğumuzu buluruz.”dedi.

Zihinsel engelli gencin ailesi kayboluşundan yaklaşık bir ay sonra  İLKHA aracılığıyla çocuklarının bulunmasını istemişlerdi.

Oğlum kaçırılmış olabilir ?
Hamallık yaparak geçimini sağlayan baba Alpsözman, bir yıl önce yaptığı açıklamada kimseyle bir husumetlerinin olmadığını ve  çocuklarının kaçırılmış olabileceğinden şüphelendiklerini belirtmiş, çocuğunun durumunun farkında olanların, ya da onu tanıyan birilerinin bu işi yapmış olaabileceğini ileri sürmüştü. 

Yaklaşık bir buçuk yıldır çocukları ile ilgili bir iz bulmak için gazeteleri takip eden baba  Alpsözman kimin, ne için çocuklarını kaçırabileceğini bilmediklerini belirterek şöyle konuşmuştu:

“Fırından genellikle oğlum ekmeğimizi alırdı. Bazen tek başına çarşıya da çıkardı. 3 Ekim günü yine kahvaltı için ekmek almaya gitti, gecikince onu aramaya çıktık ama o gün bu gündür hâlâ bulamadık. Tek isteğimiz bir an önce oğlumuzun bize geri getirilmesidir. Çoluk çocuk perişan olduk. Yokluğuna alışamadık. Ben hamallık yapıyorum. Kaybolduğu günden beri işe çıkamadım. 10 kişilik aileye bakıyorum. Ne olur Allah rızası için oğlumu bulun. Halkımızdan da ricam onu görenler insaniyet namına 0 535 660 2918 no’lu telefondan bize ya da güvenlik birimlerine bildirsinler.”

Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen gözü yaşlı anne Fikriye Alpsözman ise, “Perişan bir haldeyiz, lütfen oğlumu sağ salim geri getirsinler. Kim aldıysa bize ya da bir yere bıraksınlar.” diyerek yardım istemişti. (Süleyman Tunç –İLKHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.