Kayıp papağan Şivan bulundu

Kayıp papağan Şivan bulundu

Mardin’de kaybolan ve sahibi tarafından, bulana ödül verileceği belirtilen papağan bulundu.

Mardin’in Artuklu ilçesinde kaybolan ve sahibi tarafından, bulana bin 500 TL ödül verileceği belirtilen papağan bulundu.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde hizmet veren Sadık Usta Künefe Salonu'nun maskotu olan Şivan adlı papağan, dün sahibinin omuzundan uçarak kayıplara karışmıştı.

İLKHA’nın "Kaybolan papağanı bulana para ödülü verilecek" başlığıyla servis ettiği haberin ardından kayıp papağan Şivan, Cizre’de bulunarak sahibine teslim edildi.

Papağanına kavuşan işyeri yetkilisi Abdullah Ergözlü, müşterilerin ilgi odağı olan papağan Şivan'ın bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.  

Ergözlü, "Dün saat: 11.00 sularında omuzumuzdayken aniden uçup giden papağan Şivan’ı çok aradık ama bulamamıştık. Bunun üzerine papağan bulup getiren bin 500 TL para ödülü vereceğimizi ilan etmiştik. Haberin medyada yer almasının ardından bir vatandaş bizi aradı ve papağanın kendisinde olduğunu söyledi. Papağan bulan kişi, Cizre’deki bir kuşçuya satmış. Bizi arayan kuşçu, papağanı bize getirdi ve ödülü aldı. Bizler de tekrardan Şivan’a kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Tabi bundan sonra çok daha dikkatli olacağız. Papağanın bulunmasında emeği geçenlere tekrardan çok teşekkür ediyorum." dedi.

4 Dilde "Hoş geldiniz" diyebilen ve birçok Kürtçe, Türkçe Arapça kelimeyi konuşabilen Şivan'ın bulunması en çok işyerinin müdavimleri ve çalışanlarını sevindirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.