Kayıp tekniker hala bulunamadı

Kayıp tekniker hala bulunamadı

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinde Murat Nehrine uçan araçta bulunan tekniker hala bulunamadı. Kazanın meydana geldiği demir yolu köprüsü hala araçlar tarafından kullanılırken köylüler devletin 13 kilometrelik bir yolu kendilerine çok gördüğü

ELAZIĞ-Palu'ya bağlı Gökdere beldesi mevkiinde,21 Mart günü seyir halinde iken aracı ile birlikte Murat Nehrine uçan mühendis Ali Yaşar Hekimoğlu`nun cesedi bulunurken, tekniker Faruk Koç ise hala bulunamadı.

 

Nisan yağmurlarıyla artan nehir sularında arama çalışmaları yapılamazken Koç'un yakınları nehrin akışı boyunca su yüzeyini ve nehrin kenarını izliyorlar.

 

Beyhan Beldesinde Elazığ-Tatvan yeni demiryolu yapımında çalışan Ali Yaşar Hekimoğlu ve Tekniker Faruk Koç Palu ilçesinden yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Gökdere Köyüne Bağlanan Köprü kenarından nehre uçmuşlardı. Bu köprüde bulunan sacların tamiri için malzeme taşıyan Hekimoğlu ve Koç Murat Nehrine uçmuşlardı.

 

Köprüden geçmekte olan köylülerin hayat mücadeleleri ise yürekleri ağızlara getiriyor. Olaydan aylarca önce İLKHA'ya konuşan köylüler yıllardır bu tehlikeli yolculuğu yaptıklarını belirtmişlerdi.

 

Gökdere köy muhtarı; "Defalarca bizler burada mağdur olduk, defalarca trenle yüz yüze kalıp ölüm tehlikesi atlattık. Buranın sıkıntısını sayın başbakana mektup göndererek bildirdik.

 

Trabzon-Rize bölgesine bir ay içerisinde 1800 km yol yapılırken bizim buranın 13 km.lik yolu çok mu görülüyor acaba! Umarım bizleri duyarlar, sorunlarımızı göz önünde bulundururlar. Demiryolu köprüsünü araç yolu olarak kullanıyoruz. Bu köprü üzerinde hayatını kaybeden olursa, trenin altında ezilenler olursa, hesabını kim nasıl verecek, köy halkı olarak sesimizi duyulmasını buna çözüm olunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Karayolu olarak kayda geçilmiş ama hiç asfaltlanmamış
Köylerine ulaşmak için uçurum kenarlarında büyük tehlikeler atlatan köy halkının, yolda çamura saplanan araçlarını iterek çıkardığını ifade eden Gökdere Muhtarı, "Yolu trafiğe açmaya giden görevliler tek şeritli yolu açıyor ancak aracın manevra yapması veya iki aracın yan yana geçmesi imkânsız. İki araç karşılaştığında geniş yer bulana kadar araçtan biri geriye doğru giderek iki aracın geçebileceği yer bulmak zorunda kalıyor. Büyükçaltı köyüne kadar bu sıkıntıları yaşayan Gemtepe köyü buradan sonra 6 km yürümek zorunda. Asfalt alarak bilinen yol burada bitiyor ve köy yoluna araçla devam edilemiyor. Ankara`da buradaki yol asfalt olarak görünüyor ama hiç asfalt olmadı. Sözde asfalt olan yolu şuan kullanamıyoruz."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.