Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

İpekyolu Belediyesince yapılacak ‘İpek Park’ projesini değerlendiren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Şehrin merkezi noktalarından birinde 12 dönümlük, değerli bir yeri yeşil alana çeviriyoruz.” dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, 2020 yılında devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında kentteki ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Belediye hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Aslan, İpekyolu Belediyesi olarak yapacakları hizmetleri anlattı. Belediyenin ‘Plan ve Proje Müdürlüğü’ tarafından tasarlanan, prestij projelerinden olan ve 2020 yılının sonlarına doğru tamamlanması planlanan ‘İpek Park’ projesinin küçükten büyüğe herkesin beğeneceğini dile getiren Aslan, projenin içinde birçok ilki de barındırdığını söyledi.

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan 12 dönümlük alana inşa edilecek 7 bin metrekare yeşil alana sahip, 430 metre yürüyüş yolunun bulunacağı ‘İpek Park’ kültür ve eğlence merkezi olarak tasarlandı. Parkın içerisinde ters ev, buz pisti, oyuncak müzesi, tematik oyun parkı gibi kentte ilk kez bulunacak yapıların yanında spor alanları, engelsiz kafe ile konsept fotoğraf çekim alanları da yer alacak. 

“12 dönümlük bir yer yeşil alan olacak”

“İpek Park” projesinin belediyeye bağlı ‘Plan ve Proje Müdürlüğü’nün büyük emek vererek tasarladığını belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Çok kapsamlı, nitelikli bir proje. Aslında Van’da ilk defa yapılacak projelerden birisi. Bu projeyi gerçekleştirmek için TOKİ’den yaklaşık 12 dönümlük yerin hem park hem de yola terkini aldık. Gerçekten Belediyemizin çok önemli bir hizmeti olacak. Tam şehrin merkezi noktalarından birinde 12 dönümlük, kıymetli bir yeri yeşil alana çeviriyoruz. Vatandaşlarımızın eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir park olacak.” dedi.

“Parkın içinde 12 metrelik Elsa Kulesi bulunacak”

Aslan, ‘İpek Park’ projesinin kentin çehresini değiştireceğini ifade ederek, “Bu parkta ilkler olacak. Van kış memleketi, biz de istedik ki burada bir buz pisti olsun. Buz pistimiz kapalı olarak 650 metrekare olacak. İlk etapta 350 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğiz. Daha sonra talebe göre bu alan genişletilebilir. Parkın içinde çocuklarımız için oyuncak müzesi olacak, burada masalsı bir kule olsun istedik ve Elsa Kulesi yaptık. Bu kulenin yüksekliği 12 metre olacak. Tematik oyun parkı yapacağız. Böyle bir oyun parkı maalesef Van’da yok, bu da şehrimiz için bir ilk olacak. Bir sürü çizgi film karakterine ait figürler bu alanda yer alacak. Çocuklar burada hem oyun oynayacak hem de fotoğraf çekimi yapacak. Park içerisinde basketbol, voleybol sahası ve spor aletlerimiz bulunacak. Vatandaşlarımızın daha iyi vakit geçirebilmesi için Kamelya ve oturma alanları olacak.” diye konuştu.

“Proje 2020 yılı sonunda hayata geçecek”

Projenin 2020 yılının sonlarına doğru hayata geçebileceğini söyleyen Aslan, şöyle konuştu:

“Bu alanın yanında resmi kuruma ait alanımız var. Burada ileride belki evlendirme dairesi yapacağız. Yapacağımız, buz pistleri, kayak pistleri hepsi taşınabilecek. Miladını dolduran bütün yapıları farklı şekillerde değerlendireceğiz. Geri dönüşüm olacak. Yani devletin bir kuruşu zayi olmayacak. Projenin ihalesini temmuz ayı sonuna kadar yapmayı planlıyoruz.”

Program, daha sonra soru-cevap şeklinde sona erdi.

İLKHA


Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

Kaymakam Aslan, İpek Park projesini değerlendirdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler