Kaymakam Öztürk’ten Malazgirt Zaferi mesajı

Kaymakam Öztürk’ten Malazgirt Zaferi mesajı

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk bir mesaj yayımladı.

Öztürk, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun kapılarının açılmasına vesile olan kutlu bir zafer olduğunu söyledi. Öztürk, “Malazgirt Zaferi’yle sadece Türkiye tarihi değil dünya tarihinin akışı değişmiştir.” diye konuştu.

Öztürk, “Büyük Komutan Sultan Alparslan’ın muhteşem askeri dehası, şanlı ordusunun birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu ve Yüce Allah’ın yardımı ile kazanılan Malazgirt Zaferi, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanan Türk Milleti’nin nişanesi, Anadolu’nun başka hiçbir millete yar olmayacağının sembolüdür. Sultan Alparslan’ın adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla Anadolu’nun bereketli topraklarında yeşermeye başlayan şuur, kadim medeniyetimizin dayandığı sağlam temelleri oluşturmuş, bu topraklarda farklı inanç, dil, köken ve kültürler yüzyıllarca barış ve huzur içinde bir arada yaşamıştır. Ecdadımızdan miras kalan sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma ruhu aziz milletimizin her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geleceğinin, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı vereceğinin güvencesidir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferinin 947’inci yıldönümünde büyük Hakanımız Sultan Alparslan’ı rahmet ve minnetle yad ediyor, kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize bu cennet vatanı bırakan tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, kabirleri nur olsun.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler