Kaymakam Yıldırım: Tüm sıkıntılar en kısa sürede giderilecektir

Kaymakam Yıldırım: Tüm sıkıntılar en kısa sürede giderilecektir

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım bölgede incelemelerde bulundu.

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, depremden etkilenen tüm vatandaşların ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ve Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya gece geç saatlere kadar AFAD tarafından kurulan çadırları yerinde inceleyip vatandaşların taleplerini dinlediler.

"Tüm sıkıntılar en kısa sürede giderilecektir"

Kaymakam Yıldırım  İLKHA'ya yaptığı açıklamada, "Depremler şüphesiz üzücü, doğal afetlerdir. Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Depremde evleri hasar görmüş vatandaşlarımıza devletimiz her türlü yardımı yapacaktır. AFAD, evleri hasar görmüş vatandaşlarımıza çadır açtılar. İnşallah tüm sıkıntılar en kısa sürede giderilecektir. Yaralılarımıza Allah'tan şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Paniğe sevk edecek herhangi bir habere itibar edilmemeli"

Öte yandan Adıyaman Valiliği merkez üssü Samsat olan depreme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "02.03. 2017 günü 14.00 sıralarında ilimiz merkez üssü Samsat İlçesi olan depremde, herhangi bir can kaybı olmamakla birlikte hafif yaralı 45 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alınmış olup, depremin meydana geldiği Samsat ilçemiz başta olmak üzere ilçemiz ve köylerinde bütün merkezi ve yerel idarelerimiz tam bir koordinasyon içerisinde hareket ederek, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için seferber olmuş durumdadır. Vatandaşlarımızın resmi makamların dışında korku ve paniğe sevk edecek herhangi bir haber ve açıklamaya itibar etmemesi önemle rica olunur." (Ömer Faruk Aydın, Ferit Gölgül- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.