Kaymakamdan çocuklara gezi jesti

Kaymakamdan çocuklara gezi jesti

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi ile birlikte Toptepe Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 130 öğrenciyi gezi ile ödüllendirdi.

MARDİN-Midyat'a bağlı Toptepe (Nebıl) Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri yaşadıkları köyden çıkarak ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı buldu. Gezi programında, öğrenciler tarihi ve turistik alanları gezerek öğretmenleri tarafından bilgilendirildi.

Gezi hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şirin Avcı, geziye katılan öğrencilerin büyük çoğunluğunun daha önce hiç ilçe dışına çıkmadığını, bu nedenle gezinin onlar için çok büyük bir ödül olduğunu ifade etti.

Gezilerin çocuklarda özgüven oluşması, tarih bilinci ve kent kültürü oluşması, birlikte gezme görme ve paylaşma noktasında, genel yeteneklerini geliştirme noktasında yararları olduğunu söyleyen Avcı, şunları söyledi:"Kaymakamımız Sayın Oğuzhan Bingöl Bey Toptepe Köyü'ndeki karne dağıtım töreninde okuldaki öğrencilerin Midyat'ın tarihi ve turistik yerlerini gezmeleri konusunda bir jesti oldu. Midyat'taki tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrencilerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Çocuklarımızın dünyalarında güzel bir pencere açıldığını sanıyorum."

Öğrenciler gezinin ardından Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Milli Eğitim Müdür Vekili Şirin Avcı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrencileri sıcak bir ilgiyle karşılayan Kaymakam Bingöl, öğrencilere gezi anısına çeşitli hediyeler verdi.

Öğrencilere verilen yemeğin ardından öğrenciler, bir günlük gezinin ardından yeniden Toptepe'ye döndüler
(M. Sait Başaran-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.