Kaymakamlık mescidinden Risale-i Nur kitaplarını kim ne amaçla kaldırdı?

Kaymakamlık mescidinden Risale-i Nur kitaplarını kim ne amaçla kaldırdı?

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Hükûmet Konağı mescidinde bulunan Risale-i Nur külliyatından 11 kitabın kaldırılması, "Bu kitapları kim, hangi amaçla kaldırdı?" sorularına neden oldu.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Hükûmet Konağı mescidinde bulunan Risale-i Nur külliyatından 11 kitap ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından iki adet kitabın görevlilerce kaldırılması ve ardından imha edildiğine dair tutanak tutulması "Bu kitapları kim, hangi amaçla kaldırdı ve imha etti?" sorularına neden oldu.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Hükûmet Konağı mescidinde bulunan Risale-i Nur külliyatından 11 kitap ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından iki adet kitap, "Yasaklı yayınların tespitine yönelik yapılan çalışma kapsamında" kaldırıldı. Söz konusu kitapların daha sonra, Kaymakamlığın Yazı İşleri Müdürü H. Y, Polis Memuru B. A. ve Memur A. D. tarafından imza altına alınan tutanakla, 11 Ocak 2019 tarihinde imha edildiği belirtildi.

Kaymakamlığa ait 4'üncü kattaki mescitte bulunan Risale-i Nur Külliyatından bazı eserlerin kaldırıldığı ve imha edildiğini gösteren tutanağın sosyal medyada paylaşılmasının ardından, tepkiler de gecikmedi.

Adeta infiale neden olan tutanak üzerine Çermik Kaymakamlığı resmi bir açıklama yayımladı. Açıklamada tutanağın varlığı doğrulandı ancak "yanlış tutulduğu" öne sürüldü.

İlgili personelin uyarıldığının yer aldığı açıklamada, Risale-i Nur kitaplarının kaymakamlıktan alınarak halk kütüphanesine teslim edildiği belirtildi.

Kaymakamlık gibi ciddi bir kurumda basit bir tutanağın bile "Yanlış" tutulması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

Çermik Kaymakamı Nazlı Demir tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı sosyal medya sayfalarında Risale-i Nur Külliyatı'na ait eserlerin imha edildiği yönünde çıkan asılsız haberlerle ilgili olarak açıklama yapılma gereği duyulmuştur. Yasaklı yayınların tespitine yönelik yapılan bir çalışmada Hükûmet Konağı mescidinde bulunan kitaplara yönelik de çalışma yapılmış, burada Risale-i Nur Külliyatı'na ait eserlerin bulunduğu öğrenilince bu eserlerin ilmi eserler olduğu, yasaklı yayın olmadığı, kütüphaneye koyularak daha fazla insanın yararlanması yönünde bir karar alınmış, bir tutanakla tespitinin yapılıp Kaymakamlığımız tarafından Halk Kütüphanesi yararına kurumlar arası işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek adına başlatılan kitap kampanyasında Halk Kütüphanesine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Daha sonra bahsi geçen tutanağın yanlış tutulduğu öğrenildiğinde duruma tarafımdan müdahale edilmiş ve tutanak düzeltilerek ilgili personel uyarılmıştır. İddia edildiği üzere imha söz konusu değildir. Bu konuda personel özellikle uyarılmış ancak sehven yapılan bir hatadan dolayı konu farklı boyutlara çekilmiştir. Risale-i Nur Külliyatı toplumumuz tarafından da itibar edilen önemli bir eser olup bu tarz yanlış anlaşılmalara itibar edilmemesini belirtir saygılarımı sunarım."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum