Kayseri'de 'Helal kazanç' konferansı

Kayseri'de 'Helal kazanç' konferansı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Huzur Çınarı tarafından "Helal Kazanç" konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Huzur Çınarı tarafından "Helal Kazanç" konulu hizmet içi eğitim düzenlenen seminerine, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven konuşmacı olarak katıldı.

Kayseri İl Müftüsü Güven’in seminerde yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin (sav) helal kazanç için söylediği "Kişinin el emeği ve alın teri ile kazandığından daha iyi bir nimet yoktur." hadisi şerifini dinleyicilere izah etti.

“Helal kazanç konusunda en çok ihmal edilen şeylerden birisi kazandığımızın nereye harcandığının bilinmemesidir”

Müftü Güven, helal kazanç deyince üç hususun iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, "Birincisi çalışmak, ikincisi çalışacağımız işlerin meşru ve helal yollardan olması, üçüncüsü ise kazancımızın nereye harcandığıdır. Helal kazanç konusunda en çok ihmal edilen şeylerden birisi kazandığımızın nereye harcandığının bilinmemesidir. İnsanlar kendi geçimleri ve mesul bulundukları aile bireylerinin geçimi için çalışmıyorlarsa, topluma yük olmaktadırlar." dedi.

“İslam 'Hem meşru yollardan kazan, hem de başkalarını sömürme' diyor”

Allah-u Teâlâ’nın insanların bu dünyada iken çalışmasını emrettiğini dile getiren Müftü Güven, "Allah-u Teâlâ, bizlerin sorumlusu olduğumuz aile bireylerine yapmış olduğumuz harcamayı kendi yolunda yapılmış harcama gibi kabul ediyor ve sadaka sevabı veriyor. Bu yüzden çalışmalıyız. Allah Teâlâ’nın helal kıldığı dairede çalışmalıyız. İslam 'Hem meşru yollardan kazan, hem de başkalarını sömürme' diyor. Ayrıca, kazandıklarımızın helal mi haram mı olduğuna pek dikkat etmiyoruz. Gelsin de nereden olursa olsun diyoruz. Ama neticelerine baktığımız zaman o haram kazanç, ya bu dünyada ya da ahirette azap olarak karşımıza çıkıyor. Çalıştığımız ortamda bize verilen görevi tam olarak yerine getiriyorsak, aldığımız maaş helaldir. Ama çalışmamız gereken zamanda başka şeylerle uğraşıyorsak çalışmadığımız zaman diliminde bize takdir edilen parayı almakla helal bir şey yapmıyoruz." dedi.

Seminer sonunda İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’e KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan tarafından tablo hediye edildi. (Mahmut Kaya –İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.