Kazakistan'da 28 yıl sonra cumhurbaşkanı seçimi

Kazakistan'da 28 yıl sonra cumhurbaşkanı seçimi

Kazakistan'da halk 28 yıl sonra cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giderken, seçime ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, seçiminin yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kazakistan'da halk, 28 yıl boyunca cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Nazarbayev'in mart ayında istifa etmesinin ardından yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

Seçimde geçici olarak cumhurbaşkanlığına getirilen Tokayev'in de aralarında bulunduğu 7 aday yarışıyor.

Saat 07.00 itibariyle başlayan seçimde saat 20.00'ye kadar oy verme işlemi devam ederken, Merkez Seçim Komisyonu, nihai seçmen katılım oranının yüzde 77 olduğunu duyurdu.

Oy verme işlemlerinin sona ermesinden sonra sayım işlemlerine geçildi.

Seçime ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kazakistan'da 9 Haziran tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Köklü bağlara sahip olduğumuz Kazakistan'ın istikrar ve refahına büyük önem atfediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunun dost ve kardeş Kazakistan için hayırlı olmasını diliyoruz. Stratejik ortağımız Kazakistan ile ilişkilerimizin bölgesel güvenlik istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde her alanda geliştirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.