KDP Başkanı Mesud Barzani'den depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı

KDP Başkanı Mesud Barzani'den depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı

Kürdistan Demokratik Partisi Genel Başkanı Mesud Barzani, sabah saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7'lik deprem nedeniyle Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajını paylaştı.

KDP Başkanı Barzani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için başsağlığında bulundu.

Barzani mesajında, "Türkiye ve Suriye'de bu sabah meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sabah karşı saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem hem Türkiye'de hem de Suriye'de büyük yıkıma yol açtı.

Hatay, Adana, Antep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de yıkıma sebep olan deprem, Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi'nin yanı sıra Lübnan ve Mısır'da da hissedildi.

Son resmi rakamlara göre Türkiye'de 284 kişi hayatını kaybederken 2 bin 323 kişi yaralandı, 1710 bina yıkıldı. Suriye'de ise 237 kişinin hayatını kaybettiği, 339 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Depremin yaşandığı bölgelerde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.