KDP: "PKK, Kürdistan halkı için bir tehdit"

KDP: "PKK, Kürdistan halkı için bir tehdit"

​Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yaptığı yazılı açıklamada, PKK’nin Kürdistan halkı için soruna yol açtığını açıkladı.

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) varlığını sert şekilde eleştirdi.

Kürdistan Bölgesi’nin, Kürdistan halkının onlarca yıllık çabasının eseri olduğunu kaydeden Muhammed, PKK'nin yaptığı son açıklamaların istikrarsızlık isteğini açığa çıkardığını ifade etti.

"PKK, memurları öldürüyor"

Muhammed, örgütün eylemlerinin bedelini Kürdistan halkının ödediğine işaret ederek PKK'nın Kürdistan'daki memurları öldürdüğünü ve faaliyetleriyle halk için tehdit oluşturduğunu kaydetti.

PKK’nin bu tür tavırlarının yeni olmadığını kaydeden KDP Sözcüsü, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin memurlarını şehit ediyorlar ve hala onlara göre kendileri tehdit değiller ve Kürdistan Bölgesi’ni koruyorlar” dedi.

"Kürdistan'da 515 köy, PKK'nin işgalinde"

KDP, Mart 2017'de paylaştığı bir veride PKK'nın Duhok, Erbil ve Süleymaniye'de toplam 515 köyü işgal ettiğini ifade etmişti.

PKK’nin açık bir şekilde Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları için tehdit teşkil ettiğini dile getiren Muhammed, “Onlar Kürtlerin bulunduğu her yerde kendilerini ev sahibi, Kürtleri de misafir olarak görüyorlar. Açıklamalarında, ‘Bizim Kürt halkının meşru hakkının barışçıl çözümüne ve taraflar arasındaki birliğe tam inancımız vardır’ diyorlar. Açıklamalarınız ve eylemlerinizle Kürdistan Bölgesi’ne çok zarar verdiniz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler