Kediye işkence yapan asker alkollü çıktı

Kediye işkence yapan asker alkollü çıktı

​Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı görüntülere ilişkin açıklama yapan valilik askerin alkollü olduğunu belirtti.

Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından büyük tepki gelmişti. Erzincan Valiliği, işkence görüntülerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak askerin alkollü olduğunu söyledi.

"Vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır"

Valilikten yapılan açıklamada, dün yazılı ve görsel medyada yayınlanan “Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı” ile ilgili haberler üzerine inceleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır." denildi.

TSK da inceleme başlattı

Öte yandan TSK da işkence görüntüleri ilişkin bir açıklama yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığı kaydedildi. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.