Kefensüzen Camii onarılmayı bekliyor

Kefensüzen Camii onarılmayı bekliyor

Cumhuriyet Döneminde iktidarda olan CHP tarafından satılan camilerden olan Kefensüzen Camii Bursa’nın en merkezi yerlerinden olmasına rağmen onarılmıyor.

Cumhuriyet Döneminde iktidarda olan CHP tarafından satılan camilerden olan Kefensüzen Camii Bursa’nın en merkezi yeri olan Fomara Meydanında olmasına rağmen onarılmıyor.

Tarihi kitaplardan edinilen bilgilere göre Bursa Doğanbey Mahallesi’nde boş bir arazide bulunan bu mescidi, Kefen Süzen ismiyle tanınan Hoca Mehmet 15. yüzyılın ilk yarısında yaptırmış.

Cami, çeşitli onarımlarla günümüze gelebilmiş ancak, hemen tamir edilmezse daha fazla ayakta kalamayacak gibi görünüyor. Moloz taş ve tuğladan yapılan caminin, yüksek bir kasnağa oturtulmuş kubbesi klâsik kiremitle kaplı.

Cumhuriyet Döneminde CHP tarafından özel mülkiyet gibi Kırayoğlu ailesine satılan camilerden olan Kefensüzen Camii Bursa’nın en merkezi yerlerinden Fomara Meydanının yanı başında olmasına rağmen onarılmıyor.

En son Doğanbey TOKİ’nin 3 daire karşılığında kamulaştırdığı Kefensüzen Camisi 2012 Mayıs ayında onarılması beklenirken aradan 3 yıl geçmesine rağmen halen onarılmadı. 2 bin 778 konutun bulunduğu Doğanbey TOKİ sakinleri caminin biran önce onarılıp ibadete açılması istedi.  (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.