"Kendisinden şüphelenilmediği" algısına kapılan cinayet zanlısı yakalandı

"Kendisinden şüphelenilmediği" algısına kapılan cinayet zanlısı yakalandı

Van'ın Gevaş ilçesinde göl kenarında işlenen bir cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aranan cinayet zanlısı, polisin oluşturduğu "kendisi hakkında şüphelenilmediği" algısı sonucu Irak'tan Türkiye'ye geldi ve yakalanarak tutuklandı.

26 Mart'ta Van'ın Gevaş ilçesi Hişet Mahallesi Gevaş-Tatvan Karayolu üzeri göl kenarında silahlı ateşle öldürülmüş bir erkek şahsın cesedinin bulunması sonrası yürütülen soruşturma kapsamında bir cinayet zanlısı yakalanarak tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu cinayet bölgesinde yapılan incelemede, göğüs ve kafa bölgesine silahla ateş edilmiş bir erkek şahsa ait cesedin olduğu, maktulün yakınında 7.65 çapında tabancaya bir adet kovan ve bir adet mermi çekirdeği bulunduğu ifade edildi.

Maktulün üzerinde kimlik kartı olmadığı, Narman Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından G.E. adına düzenlenmiş izin belgesi bulunduğu ve olay yerini gören herhangi bir güvenlik kamerasının olmadığı tespit edilmesi üzerine şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak çalışma yapıldığı belirtilen açıklamada, maktulün ikametinin bulunduğu mahalle ve sokaklarda bulunan güvenlik kameraları incelendiği kaydedildi.

"Polisin şüphelenmediği" algısı oluşturuldu

Maktulün akraba ve arkadaş çevresinin bilgisine başvurulduğu, 15 günlük yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelisinin maktulün akrabası E.E olduğu ve olay sonrası şüphelinin oğlu O.E ve akrabası İ.E'nin, Irak'a çıkmasına yardımcı olduklarının tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Şüpheli E.E ülkemize gelmesini sağlamak için irtibat kurulmuş ve kendisinden 'polisin şüphelenmediği' algısı oluşturularak ülkemize geri dönmesi sağlanmıştır. Görevlilerimizce Şırnak İli Silopi İlçesi Habur Sınır Kapısı’nda 2 gün süreyle giriş yapan araçlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucu şüpheli E.E, 11 Nisan 2019 günü ülkemize giriş yapan yolcu otobüsünde, yardım eden O.E. ve İ.E. ilimizde yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Şüpheli  E.E'nin suçunu itiraf ettiğine değinilen açıklamada, "Şüpheli  E.E'nin alınan beyanında 'maktulün cezaevinde yattığı süre içerisinde sürekli kendisinden para istediğini, izinli olarak geldiğinde tekrar para istediğini ve bu nedenle aralarında tartışma çıktığını, çıkan tartışma sonucunda almış olduğu alkolün etkisiyle aracın torpidosunda bulunan silahla olayı gerçekleştirdiğini, silahı ise göle attığını' etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada gözaltına alınan O.E'nin adli kontrol şartıyla serbest, E.E ve İ.E'nin ise tutuklandığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.