Kentsel dönüşüm mağduriyetinin yatağa düşürdüğü kadın hayatını kaybetti

Kentsel dönüşüm mağduriyetinin yatağa düşürdüğü kadın hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm mağduriyetinin yatağa düşürdüğü 90 yaşındaki Rabia Tülay, evinin yıkılmasından 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey Mahallesi'nde 2013 yılında kentsel dönüşüm kapsamında alınan kararla kamulaştırılan ve yıkım kararı alınan evlerin yıkımına başlanırken, vatandaşların mağduriyetlerine her geçen gün yenileri ekleniyor.

Alipaşa Mahallesi'nde 50 yılı aşkın süre oturan 90 yaşındaki Rabia Tülay, evinin yıkılacak olmasından kaynaklı girdiği sıkıntılar nedeniyle ölüm döşeğine düştü.

Yarım asrı aşkındır kaldığı evinden ayrılmak zorunda kalacağı sıkıntısının etkisiyle hastalanıp yatağa düşen Tülay, evinin yıkılmasından 2 gün sonra hayata gözlerini yumdu.

İLKHA muhabirine bilgilendirmelerde bulunan Tülay’ın yakınları, annelerinin evinin yıkılmasını kaldıramayarak vefat ettiğini söylediler.

Annelerinin sürekli, evinin yıkılması durumunda öleceğini dile getirdiğini ifade eden yakınları, evlerinin yıkılmasından 2 gün sonra annelerinin vefat ettiğini belirttiler.

Vefat eden Rabia Tülay, Mayıs ayında verdiği bir röportajında evinden çıkmak istemediğini gözyaşı dökerek ifade etmişti.

Tülay, kendini şu sözlerle ifade etmişti: “Evimi vermiyorum. Evimin karşılığında 50 bin lira vermişler. Ben 50 bin liraya ev alamam ki. Onun için ben evimi vermiyorum. Beni öldürseler de evimi vermeyeceğim. Ben oruçluyum. Ne elektrik var ne de su. İftara kadar burada böyle bekliyorum, ardından az bir şey yiyorum. Bizi bunlardan mahrum bırakmışlar. 20 nüfusuz, evimi vermiyorum."

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.